Puder u prahu za savršen ten

Služi za fiksiranje tekuće podloge, tako da kožu jednolično prekriva više sati i čini je baršunastom.

Služi za fiksiranje tekuće podloge, tako da kožu jednolično prekriva više sati i čini je baršunastom. Najvećim se dijelom sastoji od talka, oksida titana i cinka, kaolina, škroba te boje i mirisa, a na raspolaganju su puderi različitih tonova - kompaktni ili u prahu.

Puderom u prahu koristimo se za uobičajeni make-up lica, dok onaj kompaktni služi za odstranjivanje suvišne masnoće zbog koje se koža sjaji, posebno na nosu, čelu ili bradi. Zato ga treba uvijek imati uza se u torbici. Preporučljivo je prije nanošenja pudera papirnatim ubrusom osušiti masnije dijelove lica.

Lice puder

Savršeni dekolte
Ponekad je u žena koje vole duboke izreze lako uočiti male nedostatke poput pjega, mrlja ili sjajnih zona, odnosno otkriti nelijepu razliku u boji lica i dekoltea. Da biste to izbjegli, dovoljno je prije oblačenja nanijeti sloj pudera na taj dio tijela. Tako će se popraviti izgled kože, boja će se uskladiti s bojom lica i nema opasnosti da se koža dekoltea sjaji. Puder će dobro doći i za prikrivanje sunčanih pjega ili mrlja na koži.

Pravilno nanošenje
Puder u prahu može se nanijeti na podlogu u kremi, a isto tako i na tekući puder. Jamči trajnost šminke, a nanosi se baršunastim jastučićem, laganim tapkanjem. Kompaktni puder služi za fiksiranje tekućeg pudera kao podloge, a nanosi se širokim kistom odozgo prema dolje. Nanosi se ravnomjerno dok koža ne postane suha. Da biste provjerili je li vam lice dovoljno i pravilno napudrano, nadlanicom lagano prijeđite po licu. Ako je koža još uvijek vlažna na dodir, slobodno nanesite još jedan sloj pudera.

Tajne dobrog izgleda

  • Želite li da vam trepavice izgledaju gušće, nakon prvog nanošenja maškare lagano ih "počešljajte" kistom umočenim u puder. Zatim nanesite još jedan sloj maškare.
  • Nanesete li tanak sloj pudera na sjenilo, šminka će biti savršena i trajati cijeli dan.
  • Puder ne sadrži vodu pa zato masnoj i normalnoj koži ne daje sjaj, no može pojačati bore kod suhe i ne više mlade kože. U svakom slučaju ne isušuje kožu.
  • Ne nanosite puder ako ste kao podlogu nanijeli gusti tekući puder, jer ga ne biste mogli nanijeti ravnomjerno.
  • Kad šminkate oči sjenilom jakih boja, za vrijeme nanošenja lako se može zamrljati predio oko očiju. No, dovoljno je oko očiju kistom nanijeti tanak sloj pudera pa će se mrvice sjenila, ako padnu, zaustaviti na puderu i neće se razmazati. Na kraju sve to odstranimo s pomoću kista.

 

Komentari