Šminkanje - kako i koliko?

Da vam lice ne bi izgledalo poput loše naslikane slike, make-up mora biti besprijekorno stopljen, a prijelazi blagi.

ŠminkanjeDa vam lice ne bi izgledalo poput loše naslikane slike, make-up mora biti besprijekorno stopljen, a prijelazi blagi. To vrijedi i za sjenilo za oči i za rumenilo, a ne samo za podlogu. Time ćete spriječiti jarke mrlje rumenila na obrazima, prugaste slojeve boje na vjeđama i ružne "granične crte" do kojih dopire šminka.

Pogrešna podloga

Nemoguće je graditi lijep izgled na lošoj podlozi. Stoga je izuzetno važno pravilno odabrati boju podloge. Zapamtite da je put većine žena žućkasta, a ne rumena. Podlogu valja birati skladu s tonom puti.

Veliko prikrivanje

Pogrešno naneseni i krivo odabrani korektori često privlače pozornost na nesavršenosti koje bi trebali prikriti. Ne želite li izgledati poput rakuna, podočnjake prikrijte korektorom samo za nijansu svjetlijim od boje podloge. Odaberite proizvod u kremi i nanesite ga na podlogu, a ne ispod nje.

Pretjerivanje
Glamurozno našminkane oči, jarko crvene usne ili bojom naglašene jagodice pojedinačno izgledaju lijepo, no istaknute istodobno djeluju napadno. Naglasak stavite samo na jednu crtu lica.

Čupave obrve
Ako vam obrve rastu divlje, i treba ih počupati i iznad a ne sa ispod luka, tada to i učinite. Istina je da ponekad obrve ne narastu ponovno, no ako je oblik što ga pokušavate postići uredan i točno određen, tada ionako ne želite da raštrkane dlačice opet poremete sklad.

Unutarnja linija
Linija povučena olovkom za oči s unutarnje strane kapka ne čini oči samo vizualno manjima, već je i nezdrava. Želite li upadljiv izgled, tada razmazite liniju povučenu s vanjske strane, tik uz korijen trepavica.
 

Komentari