Nanošenje rumenila

Rumenilo u rukama stručnjaka čini čuda, no kako nam stručnjaci nisu uvijek pri ruci evo malog vodiča...

Rumenilo u rukama stručnjaka čini čuda, no kako nam stručnjaci nisu uvijek pri ruci evo malog vodiča koji će vam pomoći da se snađete.

Kist za rumenilo


Rumenilo se nanosi na zaobljenu jabučicu obraza. Ako niste sigurni gdje je to, nasmiješite se. Područje lica koje se izdigne dok se smiješite upravo je mjesto na koje valja nanijeti rumenilo.
Kod nanošenja rumenila osim boje i teksture vrlo je važan kist s kojim nanosite rumenilo.

Mali kistovi koji dolaze uz rumenilo zamijenite s velikim, širokim i mekanim kistom s kojim ćete lako i lijepo naglasiti željene dijelove lica. Vizažisti preporučaju kistove od prave dlake, no danas na tržištu postoje i sintetički kistovi koji su zadovoljavajuće kvalitete.


Prođite par puta preko rumenila, te zatim višak otresite. Laganim pokretima pređite preko zaobljene jabučice na obrazima. Ako imate široko lice, boju možete izvući van, prema sljepoočnicama. Rumenilo se može nanijeti na svaku crtu koja se ističe. Zato eksperimentirajte s bradom, čelom i nosom. Ako ste se odlučili da dekoltiranu odjevne predmete nanesite rumenilo i na dekolte.
 

Laganim pokretima od sredine prema van. Izvodite kružne pokrete za najmekši rezultat.
Kako bi otkrili što vam najbolje pristaje isprobavajte i kombinirajte dok ne dođete do kombinacije koja je idealna za vaš oblik lica i ten. Najvažnije je postići da se prelazna crta rumenila i lica prirodno stopi s bojom lica.
 

Pri kupnji rumenila isprobajte ga pod umjetnim svjetlom prodavaonice, zatim izađite van da ga provjerite na danjem svjetlu i vidite kako odgovara u odnosu na vašu kožu i boju kose.
 

Komentari