Savjeti za mladenački izgled

Pripremili smo par svijeta kako održati mladolik izgled, te kako uz par zdravih navika možete izgledati mladoliko i svježe uvijek i svakoj prilici.

Pripremili smo par svijeta kako održati mladolik izgled, te kako uz par zdravih navika možete izgledati mladoliko i svježe uvijek i svakoj prilici.

Prije svega trebate se osloboditi loših navika koje ne samo da štete vašem zdravlju, nego pridonose starenju kože. Postoji par stvari koje treba izbjegavati u širokom luku, ili ih svesti na minimum.
- Stres je jedan od glavnih uzročnika starenja. Kada ste izloženi stresu smanjuje vam se dotok krvi u kožu, a samim time korisne i hranjive tvari ne dospijevaju u stanice.
- Alkohol također ima vrlo loš utjecaj na održavanje mladolikog izgleda. Alkohol kao takav mijenja apsorpciju vitamina, a pogotovo onih vitamina iz skupine B te vitamina C.
- Pušenje kao još jedan od čimbenika koji djeluju na starenje jer potiče stvaranje slobodnih radikala, a uz to potpomaže razgradnju vitamina C te često dolazi do manjka tog vitamina.
- Uz sve prije navedene, kava također dolazi kao loš čimbenik za kožu zbog kofeina, te se tu nalaze i šećeri te masti koju oslobađaju toksine.

Da-koza-izgleda-mladje
Ipatov/Shutterstock.com

Raspoloženje uvelike utječe na kožu, napetost, tjeskoba su uzrok gubitka ravnoteže u koži. Liječnici i stručnjaci se slažu da kako bi izbjegli da loše raspoloženje utječe loše na vašu kožu počnete se baviti tjelovježbom.
Dokazano je da tjelovježba razvija samopouzdanje, a samim time i raspoloženje. Redovito bavljenje sportom pozitivno utječe na vas. Uz tjelovježbu je vrlo važno biti na svježem zraku. Pozitivno raspoloženje ili optimizam dokazano podiže duh i tijelo.

Vrlo je važno paziti što jedete, jer pravilna prehrana odgađa starenje i pojavu bora. Unos vitamina A, B, C i E skupine te minerali i željeza su osnova za mladolik izgled. Također je vrlo važno da unosite velike količine tekućine u tijelo. Organizmu je potrebno do dvije i pol litre vode dnevno. Jedan dio dobivamo iz hrane, a drugi dio iz tekućina koje konzumiramo preko dana.

Komentari