Raisa Kanareva/Shutterstock

Prirodna ulja koja hidratiziraju kožu

Ako ste zamijetili da je vaša koža postala malo manje elastična i da u njoj nema života potrebna joj je hidratizacija.

Ako ste zamijetili da je vaša koža postala malo manje elastična i da u njoj nema života potrebna joj je hidratizacija. Prirodna ulja pravi su izbor ako je vašoj koži potrebna brza i bogata hidratizacija. U ovim hladnim danima hidratizacija je najvažnija u njezi kože.

Ulje sezama

Ulje koje svakako trebate isprobati u njezi kože. Ovo ulje je bogato antioksidantima, mineralnima i proteinima. Prirodni je antioksidan koji hidratizira kožu i pomaže kod smanjenja ožiljaka. Možda niste primijetili, a veliki broj kozmetičkih proizvoda za njegu kože upravo u svom sastavu ima ulje sezama.

Ulje kokosa

Ulje kokosa je najvjerojatnije jedno od najboljih ulja koje možete pronaći. Ulje kokosa svoje pogodnosti duguje svojim bogatim sastojcima. Zbog toga što je puno antioksidanta i ima antibakterijska svojstva ono je vrlo dobar saveznik u održavanju kožu zdravom i hidratiziranom. Ulje kokosa osim što bogato hidratizira kožu ima i antiupalna svojstva što ga čini savršenim za nanošenje na osjetljivu i suhu kožu.

Bademovo ulje

Bademovo ulje je također ulje koje izuzetno dobro hidratizira kožu. Osim toga, dokazano je da bademovo ulje pomaže ožiljcima da brže zacijele. Bademovo ulje dobro je za sve tipove kože pogotovo za osjetljivu kožu. Zbog visoke koncentracije cinka pomaže u smirivanju iritirane kože.

Ulje jojobe

Još jedno jako dobro ulje kada se radi o njezi oštećene kože. Najbolja stvar ulja jojobe je to što se vrlo lako absorbira u kožu. Jojobino ulje idealno je za osobe koje imaju problema s masnom ili mješovitom kožom jer regulira lučenje sebuma, pri tome ne začepljuje pore, a istovremeno bogato vlaži kožu što je posebno važno za suhe dijelove kože.

L. K.

Komentari