Eterična ulja kao brz lijek protiv bubuljica i prištića

Eterična ulja imaju brzo i djelotvorno svojstvo u borbi protiv tvrdoglavih bubuljica i prištića. Kako su eterična ulja

Eterična ulja imaju brzo i djelotvorno svojstvo u borbi protiv tvrdoglavih bubuljica i prištića. Kako su eterična ulja organskog podrijetla i bez alergijskih reakcija pomažu u vračanju u besprijekorno stanje vašu kožu.

Eterična ulja se koriste kao najefikasniji organski sastojak u tretmanima za njegu kože. Tretmanima na bazi eteričnim uljima postiže se brz i vidljiv rezultat na problematičnoj koži.

Eterična ulja

Eterično ulje lavande
Eterično ulje lavande ima umirujuće svojstvo i pomaže u liječenju crvenila i bolnih mjesta na vašoj koži. Za postizanje željenog učinka pomiješajte 6 kapi ulja lavande s nekoliko kapi vode, kako bi ublažili snažan učinak eteričnog ulja lavande. Natopite blaznicu u pomiješani pripravak te lagano pređite preko upaljenog dijela kože. Zahvaljujući antibakterijskom svojstvu lavande rezultati će biti vidljivi već nakon kratkog vremena.

Bergamot
Bergamot je biljka čije esencijalno ulje ima blaga antiseptička svojstva a koristi se pri čišćenju kože. Ako se borite s bubuljicama namočite vatu u par kapi eteričnog ulja bergamota i lagano pređite preko problematičnog dijela ostavite da djeluje 10 minuta, zatim lagano isperite mlakom vodom. Ako imate problematičniju kožu ponovite postupak dva puta dnevno.

Ulje jojobe
Možete pronaći ovo umirujuće eterično ulje u svim biljnim ljekarnama. Ono je idealno u borbi protiv tvrdoglavih bubuljica. Da bi učinak bio vidljiv pomiješajte 5 kapi jojobe sa biljnim uljem, a zatim lagao masirajući utrljajte na problematični dio kože. Ostavite jojoba ulje da najmanje 15 minuta, a zatim ga isperite mlakom vodom.

Ružmarin
Iskoristite antibakterijske i antiupalni učinak eteričnog ulja od ružmarina. Pomiješajte 5 kapi eteričnog ulja ružmarina s nekoliko kapi maslinovog ulja i lagano masirajući nanesite na osjetljiva mjestima. Primijetit ćete umirujuće djelovanje odmah. Držite tretman na najmanje 10-15 minuta zatim ga isperite mlakom vodom.

Ulje čajevca
Nikako ne smijemo zaboraviti dodati na popis eteričnih ulja za liječenje problematične kože ulje čajevca. Kao jedan od najčešćih sastojaka u liječenju prištića i bubuljica, pripravak je koji se često može naći u kozmetičkim proizvodima. Antibakterijski učinak ovog eteričnog ulja pomoći će vam smanjiti upalu i bol. Maksimalno 6 kapi ulja čajevca s par kapi biljnog ulja, primjena je kao i kod drugog eteričnog ulja.

Komentari