4 načina kako koristiti ulje za zdravlje i ljepotu

Prije nekoliko godina su stručnjaci shvatili koliko je ulje važno za našu kožu i time odbacili sve negativno što se do tada govorilo i pisao o korištenju ulja u svrhu zdravlja i ljepote.

Prije nekoliko godina su stručnjaci shvatili koliko je ulje važno za našu kožu i time odbacili sve negativno što se do tada govorilo i pisao o korištenju ulja u svrhu zdravlja i ljepote. Ulje je osim za kožu važno i za naše zdravlje.

Njega tijela uljem
mythja/Shutterstock.com

Nekoliko načina kako može koristiti ulje u njezi vaše kože i kose.

  1. Masaža uljem poslije tuširanja – znanstvenici su proučavali kako ulje djeluje na mokru kožu poslije tuširanja i došli do zapanjujućih otkrića. Sve što trebate napraviti jest nanijeti ulje na polu sušenu kožu i laganim pokretima masirati. Ne treba vam niše od jedne žlice ulja za cijelo tijelo.
  2. Čišćenje lica uljem – iako vam se može učiniti smiješno, jer umivanjem skidate masnoću s lica, ulje zapravo je vrlo korisno za ovu primjenu. Umivanjem skidate „prljavu masnoću“, a nakon što nanesete ulje, „dobre“ masnoće će zamijeniti one „loše“. Ulje će također pomoći vašoj koži da ne proizvodi višak masnoća,a samim time neće više biti ni prištića. Ključ je u tome da koristite pravo ulje za pravi tip kože.
  3. Dezodorans od ulja kokosa – koristiti ulje kokosa kao dezodorans je jedan od najboljih načina da izbjegnete neugodne mirise i znoj, a pritom ne izlažete vašu kožu različitim kemikalijama. Sve što trebate učiniti jest da u praznu bočicu od dezodoransa stavite malo ulja kokosa.
  4. Serum za kosu – osim što vam pomaže da vam je kosa zdrava, ulje joj održava vlažnost. Za razliku od svih onih komercijalnih proizvoda, ovaj serum ne sadrži kemikalije i parfeme. Sve što trebate učiniti jest da prilikom pranja kose, nakon šamponiranja, iscijedite kosu (ne ju sušiti) te utrljate malu količinu maslinovog ulja, i to je sva čarolija.

Komentari