CandyBox Images/Shutterstock

Pripravci za kožu bez akni

Bezbrojna istraživanja i provođenje raznih testova širom svijeta doveli su stručnjake do zapanjujućih otkrića, a to je da najbolji sastojci za njegu kože i sprječevanje pojave akni se nalaze upravo u vašem domu.

Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam pokazati pet kućnih pripravaka za kožu bez akni. Stručnjaci su se složili da redovita briga o koži sprječava pojavu akni. Korištenjem ovih pet jednostavnih pripravaka koji nisu ni skupi nit ih je teško pronaći može i vaša koža zablistati kao nikada do sada.

Bezbrojna istraživanja i provođenje raznih testova širom svijeta doveli su stručnjake do zapanjujućih otkrića, a to je da najbolji sastojci za njegu kože i sprječevanje pojave akni se nalaze upravo u vašem domu. Prirodni tretmani u kojima ne postoje nikakve kemikalije su dokazano najbolji način da zaštitite kožu i pore od vrlo agresivnih kemikalija koje joj mogu nauditi. Prateći ovih pet načina kako imati zdravu kožu i prirediti domaće pripravke od kojih će koža zasjati priredite svoju kožu da u svakom trenutku bez straha pokažete svoju održavanu i jako zdravu kožu koja će svakoga ostaviti bez daha.

  • Kurkuma (indijski šafran) u prahu i metvica – iz nekoliko listova metvice iscijedite sok i pomiješajte sa jednom čajnom žličicom praha indijskog šafrana. Nakon što ste to učinili, finu smjesu nanesite na zahvaćena područja koža i ostavite pripravaka da djeluje otprilike 15 minuta. Nakon isteka tog vremena, isperite pripravak sa mlakom vodom i obrišite lice čistim ručnikom. U kombinaciji ova dva sastojka imaju nevjerojatno djelovanje, naime oba sastojka sadrže vrlo snažne antioksidante koji će očistiti vaše lice od prištića i akni.

  • Rooibos čaj ili crveni čaj – bezbrojna istraživanja su otkrila da je ovaj čaj jedan od najboljih saveznika kada se radi o njezi kože. Rooibos čaj se pripravlja od osušenih listova biljke Aspalathus linearis koja se može naći u sušnim visoravnima Južnoafričke Republike. Rooibos čaj možete pronaći i kod nas na tržištu. Kako bi se uspješno riješili svih nesnosnih prištića i akni, sve što trebate učiniti jest natopiti jednu vrećicu ovog čaja u zdjelicu sa vrelom vodom. Ostavite nekoliko trenutaka da se malo ohladi. Kad primijetite da je voda potamnila i postala smeđa, izvadite vrećicu i sa njom trljajte pore, kao kada radite eksoflijaciju mrtvih stanica kože. Nakon što ste to učinili, ostavite pripravak da odstoji 10 minuta na vašem licu, te lice temeljito isperite sa mlakom vodom. Kako bi dobili brze rezultate, trebate ovaj postupak ponavljati barem tri puta tjedno.

  • Kupus i vještičja lijeska (hamamelis) – ako često vodite borbu sa nesnosnim prištićim i aknama, vrijeme je da uzmete stvar u svoje ruke. Stručnjaci su se složili da jedan od najboljih načina da to učinite je korištenje pripravka od kupusa i vještičje lijeske. u mikser ubacite vrlo malu količinu vještičje lijeske i nekoliko listova kupusa. Sastojke trebate miješati sve dok ne dobijete finu pastu, a nakon toga ubacite jednu čajnu žličicu limunovog soka. Pomoću pamučnog jastučića nanesite ovaj losion na kožu. Dobro prijeđite preko zahvaćenih područja na koži i ostavite da odstoji 15 minuta kako bi ono počelo liječiti kožu. Nakon isteka 15 minuta, očistite svoju kožu tako da sperete losion sa toplom vodom.

  • Ulje češnjaka i ekstrakt crvene paprike – napravite si pripravak koji čisti i ima svojstva jačanja kože koristeći dvije čajne žličice ulja češnjaka i dvije čajne žličice ekstrakta crvene paprike. Pripravak nanesite na osjetljiva područja gdje imate prištiće i akne te ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon isteka 5 minuta isperite pripravak sa mlakom vodom.

  • Ružina vodica – kako bi vaša koža u što kraćem vremenu bila lijepa i zdrava vrlo je važno da usvojite dobre navike njege kože. Korištenjem ružine vodice za čišćenje lica barem 2 – 3 puta dnevno će vam uvelike pomoći da što bolje i brže očistite svoju kožu.

J.B.

Komentari