Pozitivni učinci maslinovog ulja

Maslinovo ulje je antičko sredstvo koje su još žene u staroj grčkoj koristile za njegu kože. Stare Grkinje su poznavale tajne maslinovog ulja. Maslinovo ulje je vrlo vrijedna namirnica koja se prvenstveno koristi u kulinarstvu.

Maslinovo ulje je antičko sredstvo koje su još žene u staroj grčkoj koristile za njegu kože. Stare Grkinje su poznavale tajne maslinovog ulja. Maslinovo ulje je vrlo vrijedna namirnica koja se prvenstveno koristi u kulinarstvu. Zasigurno ste se pitali zašto žene iz Mediteranskih zemalja imaju tako lijepu i zdravu kožu. Maslinovo ulje je njihovo tajno sredstvo za njegu. Ovaj prirodni proizvod ima svojstva obnavljanja, te njege kože i kose. Pošto je ovo ulje prirodni antioksidant, bogat je vitaminom E koji je vrlo važan u eliminaciji toksina iz organizma.

Maslinovo ulje u njega kože
Olga Miltsova/Shutterstock.com

Maslina je mali zeleni plod koji je vrlo bitan u njezi kože. Njezino ulje je sastojak velikog broja kozmetičkih preparata, a vrlo je važna namirnica i u prehrani. Ulje je također vrlo važno u prevenciji pojave znakova starenja. Maslina nam pomaže održavati tijelo zdravim i lijepim iznutra i izvana.

Maslinovo ulje je vrlo učinkovito za suhu kožu. Uporaba ulja je vrlo jednostavna, nanesite ulje, te laganom masažom utrljajte na kožu. Promjene su odmah vidljive. Možete ga koristiti na svakom dijelu tijela, od stopala pa do tjemena.

Maslinovo ulje također pomaže u njezi ruku i noktiju. Jednostavno prekrijte ruke uljem i lagano ih masirajte. Također možete napraviti smjesu od dvije žličice maslinovog ulja te dvije žličice smeđeg šećera, pripravak nanesite na ruke, masirajte ruke dok se šećer ne otopi, nakon toga isperite ruke toplom vodom. Nakon ovog tretmana ruke će na dodir postati mekane te će izgledati zdravije. Za nokte postoji drugi pripravak. Dodajte par kapi soka od limuna u posudi s toplim uljem, u dobiveni pripravak stavite ruke 5-10 minuta.
Kako bi postigli da vam koža na licu bude nježna i meka, pripremite masku za lice. U posudu dodajte maslinovog ulja, bjelanjaka, te meda. Izmiješajte sastojke i nanesite na lice, držite 10-15 minuta, dok sastojci ne daju učinak. Isperite mlazom tople vode, te uživajte u vašoj mekoj i zdravoj koži.

Napravite si vlastiti tretman za kosu s maslinovim uljem kako bi vaša kosa bila sjajna i jaka. Podgrijte malu količinu maslinovog ulja, te ju nanesite na tjeme i masirajte tjeme kružnim pokretima. Nakon toga na glavu stavite kapu za tuširanje i ostavite da djeluje kroz pola sata, zatim nanesite šampon i isperite kosu.

Komentari