Blagodati limuna u njezi tijela

Limun je poznat od davnina kako sastojak koji pomaže u njezi kože. Danas ga kozmetičke kuće koriste u mnogobrojnim kozmetičkim preparatima kao jedan od glavnih sastojaka.

Limun je poznat od davnina kako sastojak koji pomaže u njezi kože. Danas ga kozmetičke kuće koriste u mnogobrojnim kozmetičkim preparatima kao jedan od glavnih sastojaka.

Limun osim što ima obilje vitamina C, sadrži i limunsku i jabučnu kiselinu, minerale te mnoge druge korisne elemente koji su korisni za održavanje ljepote. Šamponi na bazi limuna kosi daju poseban sjaj, a koži daju poseban osjećaj svježine i čistoće.

Njega kože s limunovim sokom
Valeriy Velikov/Shutterstock.com

Maska na bazi limunovog soka idealna je za masnu kožu jer sužava pore i koži vraća svježinu. Posebni kozmetički proizvodi za liječenje poremećaja u pigmentaciji obično sadrže esenciju limunova soka, koja snažno izbjeljuje kožu.

Zbog ugodna miris limunovo se eterično ulje koristi za podizanje raspoloženja i nezaobilazan je dodatak svake dobre aromaterapije.

Za bore na licu isprobajte masku od jedne žličice livadskog meda, nekoliko kapi limunova soka i nekoliko kapi bademova ulja. Tu masku nanesite na lice i ostavite da stoji 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Isto tako, već smo ranije pisali o blagodatima koje koži pruža piling na bazi limuna.

Za opuštanje i podizanje raspoloženja probajte limunsku kupku
Pripremite kupku od 5-6 limuna, zajedno s korom, narežite na kolute i stavite u zdjelu hladne vode da limun omekša. Potom kolute iscijedite, procijedite sok i dodajte ga vodi za kupanje. Ne želite li čekati da limuni omekšaju, možete u kadu iscijediti sok tri limuna, te iscijeđene kore dodajte u kupku. Kupka od limunovog soka snažno pospješuje krvotok, a miris limuna vrlo je poticajan i podiže raspoloženje a vašoj koži daje meki i svilenkast osjećaj. U kupki nemojte provesti više od 20 minuta.

Komentari