Domaći piling za usne

Danas vam donosimo recepte kako napraviti prirodni piling za neodoljive usne, a samo trebate malo zaviriti u kuhinju. Koža na našim usnama je izrazito osjetljiva, te se lako može oštetiti na suncu i vjetru.

Danas ćemo vam pokazati kako napraviti prirodni piling kako bi imali neodoljive usne, a samo trebate malo zaviriti u kuhinju. Koža na našim usnama je izrazito osjetljiva, te se lako može oštetiti na suncu i vjetru. Svatko od nas je barem jednom imao ispucale i oštećene usne, i kao što svi znamo, to nije nimalo ugodno. Za recepte koje smo priredili za vas je potrebo samo par minuta, a nakon toga ćete osjetiti kako se usne obnavljaju.

Lijepe usne i piling
Ersler Dmitry/Shutterstock.com

Postoje dva ključna sastojka za dobar piling usana. Prvi od sastojaka je tekućina, a to može biti ulje, mlijeko ili med, dok je drugi sredstvo za čišćenje, od šećera i soli pa sve do drugih začina. Cilj je ukloniti mrtve stanice te uravnotežiti strukturu usana. Možete eksperimentirati s različitim sastojcima, jer je najbolje sam odrediti na koje sastojke vaša koža najbolje reagira. Ovdje smo za vas priredili tri recepta koji će vam pomoći kao neka osnova za piling.

Slatki piling za usne
1 čajna žličica bijelog šećera
Par kapljica vode
Par kapljica maslinovog ulja

Stavite šećer na sredinu dlana te dodajte par kapljica vode. Izmiješajte sastojke i lagano ih nanesite na usne, te držite oko 30 sekundi. Nakon toga isperite u toploj vodi. Nakon što ste sve ovo napravili nanesite na usne maslinovo ulje, ili pak vaš omiljeni balzam za usne.

Medni piling za usne
1 čajna žličica meda
1 čajna žličica sode bikarbone

Izmiješajte med i sodu u glatku pastu. Nanesite smjesu na usne i ostavite na usnama 5 minuta. Lagano masirajte s čistim prsima te nakon toga isperite toplom vodom. Nakon što ste sve ovo napravili, nanesite balzam za usne kako bi ih ovlažili.

Senzualni piling za usne
1 čajna žličica meda
1 čajna žličica ulja (ulje može biti po vašem izboru, nije bitno da li se radi o maslinovom ulju ili pak o bademovom)
1-2 čajne žličice bijelog ili smeđeg šećera
2-3 kapi esencijalnog ulja

Ugrijte med u mikrovalnoj pećnici, no ne dulje od 5 sekundi, te ga pomiješajte s uljem. Dodajte šećer i miješajte sastojke dok ne dobijete finu pastu. U smjesu kapnite esencijalno ulje kako bi dobili aromu i ljekovita svojstva. Čistim rukama nanesite smjesu na usne i kožu oko usana, te ostavite da djeluje par minuta. Nježno masirajte kružnim potezima kako bi uklonili mrtve stanice kože prije ispiranja toplom vodom. Završite s laganim nanošenjem tankog sloja maslinovog ulja ili balzama.

Komentari