Seprimor/Shutterstock

Male tajne za savršen izgled

Koja je tajna njezine kose, savršene kože bez pora i bijelih zubi?

Svi smo se našli u situaciji da se zapitamo kako naš dermatolog, frizer ili zubar postiže da izgleda tako savršeno? Koja je tajna njezine kose, savršene kože bez pora i bijelih zubi? U nastavku možete pročitati kako uvijek izgledati savršeno, ali na potpuno prirodan način.

Šećer – šećer treba izbjegavati u što širem luku, ne samo da rafinirani šećer treba izbjegavati zbog problema s težinom, nego i zbog zdravlja kože. Šećer uništava kolagen u koži što nas čini vidno starijima.

Sezamovo ulje – najugledniji dermatolozi su otkrili svoju tajnu. Svako jutro treba nanijeti sezamovo ulje po cijelom tijelu, utrljati ga laganom masažom. Ulje vas razbudi i potiče bržu cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Uz sve to, ulje hidratizira kožu i daje joj zdravi sjaj. Nakon 20 minutne masaže tuširanjem isperite višak manoće.

Riblje ulje – sredstva koja sprječavaju nadutost su najbolji i za sprječavanje starenja kože. Važna uloga ribljeg ulja je u tome što ono pomaže radu srca i ojačava imunološki sustav, a tako i ojačava kožu, te kosu. Najbolje je uzeti 3 kapsule sa omega – 3 masnim kiselinama ujutro i navečer.

Kava – izbjegnite mrlje po zubima tako da brzo popijete kavu. Ako odužite kavu na zubima će vam se pojaviti tamne mrlje. Isto se događa i ako pijete tamne sokove i čajeve.

Kreme za oči – kožu oko očiju ne smijemo jednako tretirati. Kreme za lice mogu biti jako iritantne za predio očiju, stoga ih je najbolje izbjegavati. U lokalnoj drogeriji ili ljekarni možete potražiti kremu koja je posebno namijenjena za predio oko očiju.

Tretman za ruke – zbog napora tijekom cijelog dana teško je održavati nježnost ruku. U svakodnevnoj rutini pronađite mjesta za njegu kože ruku. Posebno u hladnim danima nakon svakog pranja dobro osušite kožu, te obavezno nanesite hidratantnu kremu za ruke.

Masaža – masaža je vrlo dobar tretman ljepote. Nakon nje ćete se osjećati mlado izvana i iznutra. No ako nemate vremena ili novca za masažu, 20 minuta rastezanja, meditacije i mira će također vrlo dobro doći za opuštanje.

Voće – tokom dana možete grickati bilo koje voće koje sadrži jabučne kiseline, kao što su dakako jabuke, jagode ili grožđe. Jabučna kiselina prirodno čisti zube te pomaže u čišćenju kože.

Čišćenje - Za lijepu kožu najvažnija je redovno čišćenje  Svi kozmetičari i vodeći svjetski stručnjaci iz područja njege kože preporučuju da obavezno prije spavanja očistite lice, nanesete hidratantnu kremu.

Komentari