Male tajne za lijepu kožu

Želja za lijepom kožom uvijek je prisutna, pa ne čudi da znanstvenici stalno pokušavaju poboljšati i pronaći nove načine za održavanje mladenačkog izgleda kože što je više moguće.

Želja za lijepom kožom uvijek je prisutna, pa ne čudi da znanstvenici stalno pokušavaju poboljšati i pronaći nove načine za održavanje mladenačkog izgleda kože što je više moguće. Koža je naš najveći organ, organ koji zapravo može reći puno o našoj dobi.

njega koze

Čimbenici kao što su prehrana i stil života mogu utjecati na izgled vaše kože, ako želite zadržati vašu kožu što duže zdravom i lijepom. Posvetite dovoljno vremena i brige vašoj koži kao prevenciju, jer je bolje spriječiti probleme kože nego ih naknadno liječiti.

Koža lica puno je tanja od kože na drugim dijelovima tijela, što iziskuje dodatnu njegu osobito jer je stalno izložena vanjskim čimbenicima. Nahranite i zaštitite svoju kožu na dnevnoj bazi s hidratantnim kremama za njegu kože i s kremom sa zaštitnim faktorom.

Beta karoten je poznat po svojim antiage i antioksidativnim svojstvima. Pobrinite se da unesete dovoljnu količinu hrane bogate beta karotenom. Namirnice koje sadrže betakaroten: mrkva, breskve, marelice, nektarine, slatki krumpir.

Selen je antioksidans koji štiti kožu od starenja, onečišćenja i drugih čimbenika, pa provjerite da li unosite dovoljno selena kroz hranu. Riba, crveno meso, piletina, žitarice, orašasti plodovi, sjemenke i avokado sadrže selen.

Spriječite starenje tako da već u tridesetima počnete koristiti proizvode za njegu kože protiv starenja kako bi vašoj koži osigurali sve potrebne sastojke koji će ju održati bez nabora što je duže moguće.

Crveno grožđe može pomoći u održavanju vaše kože lijepom jer svojim antioksidativnim svojstvom eliminira negativne učinke. Jedite puno grožđa i koristite preparate za njegu kože na bazi soka od grožđa kako bi održali svoju kožu podatnom i mekom.

Redoviti piling kože će pomoći pri regeneraciji stanica kože i izbjegavanju razvoja prištiće, jer mrtve stanice kože mogu začepiti pore i dovesti do upale. Jednom tjedno pilingom odstranite mrtve stanice kože.

Komentari