Subbotina Anna/Shutterstock.com

Jednostavni recepti za domaći piling tijela

Našoj koži je potrebna njega, ali koliko god nam hidratantne kreme pomagale i bile dobre za našu kožu, njihov učinak neće biti isti ako se povremeno ne napravi piling.

Ako vam je nestalo pilinga za tijelo ili pak želite isprobati nešto novo i zdravo, a jeftino, sa samo nekoliko sastojaka koje možete pronaći u kuhinji možete napraviti jako dobar i vrlo zdrav piling koji će vaše tijelo obnoviti i ukloniti mrtve stanice kože. Možda će vam tuš biti u neredu nakon ovoga, ali koga briga kad će vam koža biti mekana kao svila, nježna i podatna.

Pilling za tijelo
Kurhan/Shutterstock.com

Ako ne vodite računa o njoj, vaša koža može biti prekrivena mrtvim stanicama kože koje stvaraju onu neuglednu i ispucalu kožu na vašim laktovima, nogama i drugim dijelovima tijela ako je vaša koža nešto više suha. Nitko od nas ne želi imati takvu kožu, stoga se moramo pobrinuti da ona izgleda dobro, a uz malo volje i truda lako je moguće vratiti koži lijep i zdrav izgled. Za meku i nježnu kožu potrebno je ukloniti sve mrtve stanice kože. Kozmetika koja se uglavnom koristi za uklanjanje mrtvih stanica kože sadrži umjetne mirise i ostale kemikalije koje nisu uvijek pravi i najbolji izbor, a pogotovo ako ste vlasnik nešto osjetljivije kože. Upravo zato potrebno je paziti što stavljate na kožu.

Ako želite što prirodniji tretman, sve što trebate učiniti jest zaviriti u hladnjak u potrazi za sastojcima, te ih pravilno kombinirati. Prirodni piling ne samo da će mirisati super, nego će zasigurno popraviti i teksturu vaše kože. Koža lica osjetljivija je u odnosu na druge dijelove kože, a tipovi kože razlikuju se od osobe do osobe.

ApolloFoto/Shutterstock.com

Piling za tijelo koji će u vama probuditi osjećaj zadovoljstva

  • 1 šalica ulja (slatko ulje badema, maslinovo ulje, kokosovo ulje ili pak vaše omiljeno ulje za tijelo)
  • 2 šalice grube morske soli
  • Kora limuna

Miksajte ulje i morsku sol sve dok ne dobijete finu pastu, u smjesu umiješajte i koru od limuna kako bi dobili poseban miris te osvježavajuća svojstva. Piling nježno nanesite na mokru kožu (najbolje bi bilo pod tušem), fokusirajte se na suha područja kao što su laktovi, koljena i pete. Isperite i nanesite losion kako bi koža zadržala vlažnost.
Višak pilinga možete pohraniti u plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem. Svakako si stavite napomenu da dobivenu smjesu treba potrošiti u roku sedam dana.

Piling za tijelo od kojeg ćete zablistati

  • 1/2 šalice taloga skuhane kave, ohlađeno
  • 3 velike žlice morske soli

Nakon što se kava ohladi (sačekajte minimalno pola sata), pomiješajte talog kave i morsku sol kako bi stvorili tanku hrapavu pastu. Nježno nanesite tanak sloj na vašu kožu, masirajući kružnim pokretima. Povedite računa da nanesete malo veću količinu na područja koja su posebno isušena. Isperite gelom za tijelo koji vlaži kožu, a po završetku nanesite hidratantni losion ili mlijeko za tijelo.

Piling za tijelo od slatke jabuke

  • 1/2 šalice granuliranog bijelog šećera
  • 1 šalica pasirane jabuke
  • 1/2 šalice maslinovog ulja (ili ulje po vašem izboru)

Pomiješajte sve sastojke te ih laganim masirajućim pokretima nanesite na tijelo. Nakon što ste to učinili isperite i hidratizirajte kožu s omiljenim losionom za tijelo.

Piling od smeđeg šećera

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice maslinovog, kokosovog ili bademovog ulja

Smiksajte šećer i ulje tako da dobijete finu pastu. Za vrijeme tuširanja nanesite pastu kružnim pokretima na kožu, a pritom vodite računa da pokrijete suhe dijelove kože. Na kraju isperite toplom vodom. Nakon što ste to napravili, zadržite vlažnost s omiljenim losionom ili mlijekom za tijelo.

L. K. 

Komentari