Piling - izuzetno koristan za kožu

Za razliku od kože tijela, koža lica mora se tretirati različitim proizvodima. Međutim, piling, koji se može nanositi na cijelo tijelo (pa i lice) pokazao se kao vrlo koristan i učinkovit način njege lica.

Pilingom se skida sloj mrtvih stanica i koža dobiva sjaj i mekoću, te bolje upija hidratantna sredstva. Za razliku od kože tijela, koža lica mora se tretirati različitim proizvodima. Međutim, piling, koji se može nanositi na cijelo tijelo (pa i lice) pokazao se kao vrlo koristan i učinkovit način njege lica.

Kao i sa svim ostalim sredstvima, nije dobro pretjerivati s upotrebom pilinga je se može oštetiti prirodni površinski sloj koji brani kožu od štetnih vanjskih utjecaja, ali svoju funkciju ispunjava samo ako je neoštećen. Nakon tretiranja kože s pilingom, potrebna joj je hidratacija (krema bogata hidratantnim sastojcima) kako bi izbjegli prekomjernu suhoću kože.

Njega tijela
Ako vam je koža zdrava, bez ranica možete napraviti prirodan piling za tijelo. Usitnjenu morsku sol pomiješajte sa medom, i dobivenu smjesu nanesite na vlažnu kožu te laganim pokretima masirajte lice. Tako će se otkloniti odumrle stanice kože a koža će biti glađa i mekša.

Njega lica
Piling lica preporuča se samo zdravoj i masnoj koži, nikako osjetljivoj. Koža lica je osjetljivija i zahtjeva gelova i kreme nježnijeg učinka koje sadrže mikročestice abrazivog sredstva. Na lice nanosite piling 2 puta tjedno laganim masiranjem, te izbjegavajte područje oko očiju. Piling za lice možete napraviti od meda i šećera, dobivenu smjesu kružnim pokretima umasirajte i na kraju, isperite mlakom vodom.

Komentari