Lijepe ruke, bez bora!

Imate li lijepe ruke ili ne, teško ih je sakriti. Ruke nam same govore koliko ih njegujemo. Koža na rukama 4-6 puta brže stari u odnosu na kožu tijela.

Imate li lijepe ruke ili ne, teško ih je sakriti. Ruke nam same govore koliko ih njegujemo. Koža na rukama 4-6 puta brže stari u odnosu na kožu tijela. Zašto je tome tako? Razlozi su jednostavni: ne osušimo dobro ruke, ne damo koži dovoljnu količinu hidratantne kreme, koristimo jaka sredstva bez da smo ruke zaštitili rukavicama,…

Ruke bez boraDehidrirana koža lako pocrveni, peruta se, i tako nastaje prva pjega, a zatim i mrlje. Izgled ruku je jasan pokazatelj koliko se brinemo o svom tijelu.

Dlanovi nemaju lojne žlijezde koje lučenjem sebuma štite površinski sloj kože. Jaka sredstva za čišćenje uništavaju zaštitni sloj koji postaje sve tanji i manje otporan na mikroorganizme što može uzrokovati izbrazdane i nimalo privlačne ruke. Za lijepe ruke nije potrebno odvajati puno vremena, najbitnije je da nakon svakog pranja dobro osušite kožu i nanesite hidratantnu kremu.

Limun je odličan izbjeljivač, koji hrani kožu i jača nokte. Limun (zajedno s korom) narežite na kriške i mikserom usitnite u kašu. Dobiveni pripravak umasirajte u ruke. Koža će biti mekša i dobiti ujednačenu boju.

Komentari