Savjeti za lijepe nokte

Uredite svoje nokte jer ruke su prvo što se primijeti. Uredni i lijepo oblikovani nokti samo će upotpuniti vaš izgled do kraja. Pogledajte par korisnih savjeta što smo pripremili za vas..

Uredite svoje nokte jer su ruke prvo što se primijeti a uredni i lijepo oblikovani nokti samo će upotpuniti vaš izgled do kraja. Pogledajte par korisnih savjeta što smo pripremili za vas da bi vaši nokti bili predivni u svakom trenutku.

Iako se nokti čine kao nebitan detalj kada se radi o stajlingu, neka vas to ne zavara, dobro sređeni nokti ili neuspjela manikura uvijek privlače poglede. Razlog tomu je što dobro uređeni nokti dolaze kao šlag na tortu svakom izgledu. Žene se inače ne ustručavaju potrošiti stotine kuna za manikuru koja će ostavit lijep izgled noktiju. Kako bi vaši nokti uvijek izgledali lijepo, pogledajte savjete koje smo pripremili za vas, te ih probajte iskoristiti u vašoj redovitoj njezi noktiju.

Nokti

 • Dugi nokti odražavaju ženstvenost i većina žena ima duže nokte, stoga ako želite ubrzati rast noktiju osigurajte povećan unos vitamina u vaše tijelo. Uz to važna je masaža noktiju i kožice sa hranjivim uljima, ovim načinom ćete stimulirati nokat i potaknuti brži rast.
   
 • Oblik u kojem turpijate nokte mogu imati utjecaj na izgled vaših ruku, stoga povedite računa da imaju lijep oblik. Četvrtasti oblik je trenutno jako tražen, te je postao novi trend, no to ne znači da ovalni nokti nisu toliko popularni ili lijepi. Koristite onaj oblik koji odgovara vašoj ruci i vašem stilu. No imajte na umu da nokte turpijate u jednom smjeru da ne bi došlo do pucanja.
   
 • Lak za nokte je postao "must have" sezone, ali ako se na vašim noktima bude vidjelo da nedostaje dio laka manikura će izgledati loše. Nosite vaš lak sa sobom u svakoj prilici, tako da u svakom trenutku možete popraviti ako dođe do oštećenja.
   
 • Ako ste upravo nanijeli omiljeni lak na nokte, a žuri vam se i nemate vremena čekati da se osuši, pokušajte ovaj trik koji će uštedjeti vaše vrijeme. Držite vaše nokte ispod mlaza hladne vode otprilike 5 minuta te ćete tako ubrzati proces sušenja laka.
   
 • Ako imate lošu naviku griženja noktiju i ne možete si pomoći, nova solucija za vas je akrilni gel za nokte. Ovaj debeli sloj na noktima će biti težak za grickanje, i tako ćete izbaciti ovu ružnu naviku i vaši će nokti vratiti svoj prirodan oblik.
   
 • Obratite pažnju da vam nokti ne postanu žućkasti nanoseći zaštitni sloj prije nanošenja svoje omiljene boje laka za nokte kako bi se spriječilo da se pigmenti laka ne bi uvukli u nokat.
   
 • Obratite pozornost na to da vaši nokti trebaju zadržati snagu i zdravlje tako da skinete lak na par dana u mjesecu te nokte ostavite nelakirane kako bi prirodno ojačali.
   
 • Ako želite ostaviti dojam izduženih noktiju, nanesite lak tako da ne lakirate skroz do bočnih strana nokta.

Komentari