Kako zacijeliti slomljeno srce?

Vrlo je teško opisati kakav je to osjećaj kada vam je slomljeno srce, ta bol je jednostavno neopisiva. Prije nego što sami ne doživite ovaj grozan osjećaj, nećete biti u mogućnosti razumjeti ju.

Srce je jako osjetljivo, stoga ga nije teško povrijediti. Dobre su vijesti da se slomljeno srce može uspješno izliječiti. Sve što trebate napraviti je da preusmjerite bol tako da u budućnosti vidite kako će sve doći na svoje.

Dozvolite sebi da budete tužni

Vjerojatno se svaku večer prije spavanja uz puno bolnih misli koje prolaze kroz vašu glavu i sjećanja koje vas „razaraju“ pitate kako iscijeliti slomljeno srce. Prije svega morate sebi dozvoliti da budete tužni. Nipošto nemojte sebe okrivljavati za osjećaje koji vas prožimaju. Sva tuga, depresija, žaljenje i frustracija su prirodne emocije. Sve ove emocije su potrebne da dođete do razine u kojoj ćete razumjeti i prihvatiti, te tako skupiti snage da krenete dalje. Potrebni su vam ovi tužni trenutci kako bi se pošteno isplakali, jer je to najbolji način da bol i tugu ostavite za sobom. Nemojte zaboraviti razgovarati sa svojim bližnjima, jer i razgovor pomaže kada se osjećate slomljeno.

Izbjegavajte negativne misli

Nemojte sebe okrivljavati za prekid, nemojte svoju dušu opterećivati negativnim emocijama i ne zaključujte prebrzo, misleći da nemate sreće u životu. Kako bi vam srce zacijelilo potrebno je da prođe vremena. Nemojte zaboraviti da ste predivna osoba koja može puno toga dati, sačekajte doći će netko tko će cijeniti vašu ljubav i vaše kvalitete.

Ostavite prošlost za sobom

Ovo vam može zvučati kao nešto što ste već puno puta čuli, no ako želite zacijeliti slomljeno srce, uistinu morate ostaviti prošlost za sobom. Kada dođete do te neke točke ravnoteže, nemojte dozvoliti bivšoj ljubavi da vam opet prodrma život. Izbjegavajte kontakt s njime, i svakako izbjegavajte mogućnost da opet budete sretni s osobom koja je vaše srce razbila na sitne dijelove. Ako dozvolite da vas opet proganjaju duhovi prošlosti, samo ćete se prepustiti još većoj patnji i boli.

Komentari