vita khorzhevska/Shutterstock

Kako šminkom sakriti bore?

Šminka može biti vaš saveznik u sakrivanju manjih nepravilnosti, pa čak i bora.

Kako ustaliti rutinu šminkanja kako bi izvukli najbolje od vaše kože, pa čak i kada bore postanu veliki problem. Uz ovih nekoliko trikova kako sakriti bore biti će lakše sakriti prve znakove starenja.

Čak i ako koristite najbolje kozmetičke proizvode za stariju kožu, krajnji rezultat će ipak ovisiti o tome kako pripremite svoju kožu. Prije svega je od velike važnosti da naneste dobru hidratantnu kremu svako jutro na vlažnu kožu, s time da povedete računa na područja oko očiju zbog toga što su ovo najkritičnija područja za pojavu bora.

Puder u prahu koristite što je manje moguće. Ako ste pak primorani koristiti puder u prahu, nanesite manje količine.

Prilikom izbora ruža, izbjegavajte tamne boje jer one ističu vaše bore. Imajte na umu da koristite bezbojnu olovku za usne koja pomaže boji da ostaje, i neće se razmazati. I uvijek koristite ruž za usne svjetlijih boja.

Nježne i meke boje su vaš najveći saveznik koji će pomoći vašoj koži da izgleda mlađe i održavanom. Koristite manje rumenila kako bi vaši obrazi izgledali prirodno. Ono što želite izbjeći jest „težak“ i sumoran izgled vašeg lica.

Iako šminka u potpunosti ne može ukloniti bore, može drastično smanjiti njihovu vidljivost. Sjenilo za oči je još jedan veliki problem, izbjegavajte napadne boje koje će vas još više postarati i koristite meke i prirodne nijanse.

Komentari