Mineralni sastav u kozmetici

Mineralni sastav u makeup-u je vrlo popularan u današnje vrijeme. Oni koji se brinu za svoje zdravlje i ljepotu kože i prebacili su se s dosadašnje obične šminke na preparativne proizvode s mineralnim sastavom.

Kozmetika bazirana na kemijskim spojevima može naškoditi vašoj koži za razliku od kozmetike na bazi mineralnih spojeva, koji su napravljen od prirodnih minerala iz zemlje, bez kemikalija, bojila i konzervansa.
Na osjetljivu kožu kozmetika na bazi kemijskim spojevima može loš utjecati. Osjetljiva koža može patiti zbog kemijskog sastava u proizvodima.
Kozmetika mineralnog sastav može biti lijek za ovaj problem, jer ona ne začepljuje pore, omogućuje vašoj koži da diše pogotovo ženama koje se bore sa aknama i ne čistom kožom.

Prednosti Mineralnog sastava
Praktičnost jer s jednim proizvodom možete šminkati različite dijelove lica , budući da su mineralnog podrijetla nema negativnih reakcija. Nošenje šminke na bazi minerala osjećati ćete ugodu na koži i ono što je jako bitno lako se nanosi i isto tako skida. Stručnjaci kažu da i ukoliko mineralnu šminku ne skinete prije spavanja neće naštetiti vašoj koži. Jako dobro prekriva razne ožiljke i razne nepravilnosti na koži. Minerali su također otporni na toplinu i mogu održati izgledati u svom početnom stanju. Ovi proizvodi također štite kožu od štetnih zraka sunca. Kozmetika na bazi minerala sadrži cinkov oksid i oksida željeza baš kao krema za sunčanje. Mineralna šminka učinit će vašu kožu više otpornu na vremenske uvjete i starenje.

Mineralna kozmetika
Svetlana Lukienko/Shutterstock

 

Komentari