Savjeti za ljepotu

Nakon hladnih zimskih mjeseci, sada je pravo vrijeme da se pobrinete za njegu vaše kože. Kako temperature rastu vaša koža i kosa mogla bi biti masna i ljepljiva, te će zahtijevati promjenu rutinskih navika ljepote uključujući njegu kože, kose i šminke, kako bi izgledali besprijekorno.

U nastavku možete pročitati o nekoliko proljetnih savjetia kako postići  lijepu i blistavu kožu.

Promijenite svoju rutinu u njezi kože

Tijekom toplih mjeseci u godini trebali bi promijeniti svoje navike za njegu kože. Kupite  blaže sredstvo za čišćenje lica koje je prikladno za vaš tip kože i očistite lice, barem dva puta dnevno. Tražite blaže gel formule koje će nježno očistiti lice bez iritiranja vaše kože.

U proljeće je idealno vrijeme za duboko hidratiziranje vaše kože. Koristite hidratantne kreme kao podlogu za šminkanje. Kupite hidratantnu masku za lice i koristite ju dva puta tjedno. Hidratantna maska će ojačati i uravnotežiti vašu kožu ostavljajući ju svježom, obogaćenu iznutra sa mnogo potrebne vlage. Dobra hidratantna krema će pomoći vašoj ispucaloj ili suhoj koži da se što prije regenerira.

Dehidrirana koža može izgledati isušeno i staro. Pobrinite se da je vaša koža opskrbljena sa dovoljno vode i dobrom hidratizirajućom kremom.

Ljepota i njega lica

Valua Vitaly/Shutterstock.com

Odstranjivanje mrtvih stanica

Kako bi održavali njegu vaše kože potrebno je redovno uklanjanje mrtvih stanica s odgovarajućim proizvodom. Izaberite proizvod koji je blag za vašu kožu koji će polako eliminirati mrtve stanice vaše kože, otkrivajući svjež i svijetao ten.

Piling nježno uklanja mrtve stanice kože, bez oštećenja ili iritiranja kože, dok god koristite nježnu formulu ili ne pretjerate s upotrebom.

Zapamtite: Štete uzrokovane pretjeranim  izlaganjem suncu je glavni uzrok preranog starenja kože.

Štitite kožu od štetnih UVA zraka

Od svih čimbenika koji utječu na prerano starenje, tamne pjege i bore, ni jedan nije toliko bitan koliko i sunčeva svjetlost. Obavezna je upotreba kreme za sunčanje pogotovo u proljeće i za vrijeme ljetnih mjesec.

Štetne UV zrake tijekom dana mogu ozbiljno oštetiti vašu kožu. Koristite kremu s najmanje SPF 15 i nanosite ju svaki dan kao podlogu za šminku i na ostale dijelove (bredu, vrat, ruke..). Dobra krema za sunčanje će nježno vlažiti vašu kožu, ostavljajući ju zdravom.

Komentari