Maske za lice

Najbolja maska za vašu kožu je ona koja odgovara vašem tipu kože, odnosno trenutačnom stanju kože.

Najbolja maska za liceNajbolja maska za vašu kožu je ona koja odgovara vašem tipu kože, odnosno trenutačnom stanju  kože. Maske sadrže visoke koncentracije aktivnih supstancija koje smiruju, obnavljaju, pročišćavaju kožu, djelovanje je trenutno vidljivo i dugotrajno. Maska se, ovisno o sastojcima, može nanijeti ujutro, prije spavanja ili prije večernjeg izlaska. Koliko se često nanosi maska također ovisi o njenom sastavu tj. djelovanju maske.

Maska za lice koja pročišćava. Takvo djelovanje imaju adstringentne maske. Preporučava se korištenje kod masne, nečiste ili mješovite kože. Obično sadrže derivate gline, cinkov oksid, mentol… pročišćavaju pore i potiču njihovo zatvaranje nakon čišćenja. Ujedno te maske reguliraju izlučivanje sebuma i ujednačavaju strukturu kože.

Maska za lice koja učvršćuje. Maske koje učvrščuju kožu koriste se nakon 40. godine kada slabi sinteza elastina i kolagena, potpornih vlakana o kojima ovise čvrstoća i elastičnost kože, stvaraju se bore i opuštaju obrisi lica. Rješenje nude maske lifting djelovanja koje zaglađuju kožu, poboljšavaju njenu strukturu i otpornost na stres i umor, ujedno potiču proces obnavljanja kože. Proizvode se u obliku gel-kreme, a sadrže koktel aktivnih tvari koje poboljšavaju elastičnost i čvrstoću kože.

Maska za lice koja hrani i hidratizira. Ova vrsta maske neizostavni je dio njege, prikladan za sve tipove kože, a posebno za suhu i dehidriranu kožu. Čim opazite prve znakove suhoće, posegnite za hidratantnom i/ili hranjivom maskom. Hidratantne i hranjive maske sadrže maslac, ulje pšeničnih klica, hijaluronsku kiselinu, vitamine i minerale. Hidratantne maske osiguravaju koži hranjive sastojke i omogućuju joj da zadrži potrebnu vlagu.

Maska za lice koja daje svježinu i opušta.
Namijenjene su svim tipovima kože, a najčešće sadrže esencijalna ulja i biljne ekstrakte, termalne vode. Ta vrsta maske posebno je prikladna za osjetljivu i reaktivnu kožu.
 

Komentari