CandyBox Images/Shutterstock

Kako se riješiti prištića preko noći

Borba sa prištićima nikad nije lagana, pogotovo ako se pojave prije nekog važnog sastanka ili društvenog događaja na koji morate otići.

Borba sa prištićima nikad nije lagana, pogotovo ako se pojave prije nekog važnog sastanka ili društvenog događaja na koji morate otići. Upravo zbog toga uvjek trebate biti u pripremi i znati kako se preko noći riješiti prištića. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam pokazati na koje se to načine možete riješiti prištića preko noći.

Pasta za zube

Ako se želite preko noći riješiti prištića, savjetujemo vam da krenete sa osnovnim trikovima. Svaku večer prije spavanja, trebate oprati lice, nedugo prije nego što odete na spavanje. Ovo je najbolji način da se riješite prištića koji mogu biti vidljivi ujutro. Jednom kada operete lice, nježno ga osušite. Nakon što ste to učinili uzmite bijele paste za zube i nanesite vrlo malu količinu na prištiće. Pustite da pasta odstoji preko noći, a ujutro ju isperite.

Med

Med je jedan od najboljih pripravaka koji možete koristiti. Med je prirodni antibiotik koji će pomoći sa priječite infekcije i potaknuti proces zacjelivanja rana od akni. Naš prijedlog je da dodate malo meda na pamučni jastučić i nježno masirate zahvaćena područja na koži. Neka med odstoji na vašem licu otprilike 30 minuta, a nakon toga ga isperite toplom vodom. Nakon što ovo isprobate, postati ćete pravi stručnjak u uklanjanju prištića preko noći.

Kockice leda

Ovo je još jedan od vrlo dobar način kako da se preko noći riješite prištića. Led pomaže potaknuti cirkulaciju krvi, pogotovo u tom određenom području. Kako led zapravo djeluje. Ovaj brzi lijek koji pomaže u rješavanju prištića smrzava vaše pore i pomaže vam ukloniti svu prljavštinu i višak ulja. Naš prijedlog je da koristite ovaj način barem tri puta dnevno ako se želite riješiti prištića preko noći. Osim toga, led će pomoći spriječiti upalu kože i njegovati ju.

Češnjak

Iako vam ovo može biti pomalo šokantno, češnjak je jedan od najboljih sastojaka koji će vam pomoći da preko noći uklonite prištiće. Češnjak je bogat sumporom tako da će on, osim toga što uklanja prištiće, brže zacijeliti ranice od akni. Jednostavno raspolovite jednu krišku svježeg češnjaka na sva dijela i s njima istrljajte prištiće. Pustite da odstoji nekoliko minuta i nakon toga isperite kožu sa toplom vodom. Ovo je dobro koristiti prije spavanja jer neugodan i oštar miris češnjaka može biti prisutan nekoliko sati nakon nanošenja.

Limun

Limun je još jedan od dobrih načina kako se riješiti prištića preko noći. Sok limuna je bogat vitaminom C i ima adstrigentna svojstva, te će bez problema u vrlo kratkom vremenskom razdoblju osušiti prištiće. Za sve one koji žele znati kako se riješiti prištića preko noći preporučamo korištenje soka svježih limuna, umjesto kupovnog soka od limuna. Uzmite jedan pamučni jastučić i umočite ga u svježe iscijeđeni sok od limuna. Nakon što ste to učinili nanesite sok od limuna na prištićima zahvaćeno područje i ostavite da stoji preko noći, ujutro uklonite preparat sa lica.

Bjelanjak

Ovo je također jedan od najboljih prirodnih sastojaka koji će vam pomoći da se riješite prištića. Sve što trebate učiniti jest odvojiti žumanjak te mješavinu od bjelanjaka nanijeti na lice. Pustite da ovaj pripravak djeluje preko noći, a ujutro operite zahvaćene dijelove lica sa toplom vodom. Vaše lice će biti svježe i dobit će poseban sjaj.

Ulje lavande

Ulje lavande je također jedan od najboljih sastojaka koji će vam pomoći da se učinkovito riješite prištića. Ovo ulje je toliko jako da ćete jutro nakon nanošenja moći zamijetiti drastične promjene na vašoj koži. Sve što trebate učiniti jest staviti malo ulja lavande na mjesto gdje su prištići prije odlaska na spavanje. Ujutro će vaša koža biti zdravija i riješit ćete se prištića.

J.B.

Komentari