Kako da vam svaki dan bude lijep?

Kada se probudite i najradije bi ostali cijeli dan u krevetu, no znate da to neće riješiti vaše probleme, naučite se boriti protiv negativnih misli i odmah ćete se osjećati mnogo bolje.

Kada se probudite i najradije bi ostali cijeli dan u krevetu, no znate da to neće riješiti vaše probleme, naučite se boriti protiv negativnih misli i odmah ćete se osjećati mnogo bolje.

Budi sretna

flickr, Lin Fuchshuber

Kako da vam svaki dan bude lijep?
Razmaknite zavjese, pustite da jutarnje zrake uđu u sobu i recite na glas: "Danas će biti lijep dan!", bez obzira ako vani i nije sunčano. Pomislite na sve ono zbog čega možete biti zahvalni - ne opterećujte se stvarima kao što su loše vrijeme ili gužve u prometu, to su stvari koje ne možete kontrolirati.

Budite ponosni na sebe
U posljednjih nekoliko mjeseci postoje stvari koje ste učinili i ponosite se njima. Nemojte se bojati, pohvalite sebe za ono što dobro radite i prihvatite pogreške kao priliku za poboljšanje.

Pokažite nježnost prema svojim bližnjima
Istraživanja su pokazala da je ljudski dodir jedan od najsnažnijih lijekova. Svakog jutra prije izlaska iz kuće, poljubite supruga ili djecu. Osim što time pokazujete koliko vam je stalo do njih produbljujete vaš odnos.

Smijeh liječi sve
Smijehom se oslobađaju endorfine, tvari u organizmu koje pridonose da se osjećate izvrsno. Sjetite se nečeg smiješnog što vam se nedavno dogodilo, nečega što će vam staviti osmijeh na lice. Kad niste raspoloženi i osjećate se loše, dignite glavu i stavite osmjeh na lice i sigurno ćete se osjećati bolje.

Kako reagirati na drske ljude oko sebe
U svakodnevnom životu okruženi smo raznim ljudima, neki od njih znaju biti drski i bezobrazni . Nemojte dopustiti da njihovo drsko ponašanje utječe na vas. Nemojte se uzrujavati, mislite na sebe, ništa nije vrijedno uzrujavanja, pogotovo ako se radi o posu uz malo dobre volje sve se može riješiti.

Zamislite da ste na vama najdražem mjestu
Odvojite nekoliko trenutaka i odlutajte na mjesto koje u vama budi lijepo sjećanje. Ako je vaše najdraže mjesto za odmor plaža, zamislite na trenutak da ste na ležaljci tik uz more, slušate valove kako udaraju o obalu, a sunce vas obasipa svojim toplim zrakama…Već i nakon par minuta razmišljanja o vašem najdražem mjestu bi će dovoljno da se osjećate puno bolje.

Komentari