Prirodni recepti za lijepu kosu i kožu

Unatoč vašem pretrpanom rasporedu, nemojte zaboraviti da odvojite nešto vremena za vašu kožu i kosu. Ovi super jednostavne prirodni recepti za ljepotu će vam pomoći da na prirodan način dođete do lijepe i zdrave kože i kose.

Unatoč vašem pretrpanom rasporedu, nemojte zaboraviti da odvojite nešto vremena za vašu kožu i kosu. Ovi super jednostavne prirodni recepti za ljepotu će vam pomoći da na prirodan način dođete do lijepe i zdrave kože i kose. Kemijski aditivi mogu doprinijeti raznim problemima s kožom i kosom. Iskoristite ljekovita svojstva zelenog bilja, voća i i prirodnih ulja.
Super jednostavne prirodne recepte za ljepotu koji će vam pomoći da pređete na organsku njegu kože.

Prirodni-recepti-za-lijepu-kosu-i-kozu

flickr, Joe M

Bjelanjak i breskve za revitalizaciju vaše kože
Kombinirajte ova dva čarobna sastojka koji su bogati mineralima i vitaminima, te na brz način revitaliziraju vašu kožu. Isjeckajte jednu zrelu breskvu, te ju pomiješajte sa bjelanjkom od jednog jajeta. Dobivenu smjesu nanesite na vašu kožu. Ostavite da djeluje na licu cca 30 min, nakon toga kožu isperite hladnom vodom. Rezultat je meka, glatka i revitalizirana koža.

Zeleni čaj za prirodni sjaj vaše kože
Zeleni čaj ima svojstvo prirodnog antioksidansa. Ako želite potaknuti prirodni sjaj vaše kože Isprobajte tonik na bazi zelenog čaja. U kipuću vodu stavite 2 žličice zelenog čaja, pustite da odstoji 15 min. Procijedite čaj, te ga lagano prelazeći blazinicom nanesite na čisto lice. Prirodni tonik revitalizira vašu kožu i daje prirodni sjaj.

Pepermint lijek za masnu kosu
Masna kosa može narušiti vaš izgled, te koliko se god trudili ako vaša kosa ne može izdržati duže od dva dana bez pranja, stanje nije dobro. Pepermint ima umirujuće svojstvo i snažnu aromu, dok je mentol poznati prirodni antibakterijski sastojak. U srednju čašu ulijete malu količinu ulja od peperminta, te dodajte nekoliko kapi vode.

Važno je razrijediti eterično ulje prije nego ga nanosite na kožu. Koristite pamučnu krpicu kojom ćete nanijeti napravljeni losion na tjeme. Utrljajte ulje peperminta nježno u vlasište i ostavite da djeluje 10 minuta. Zatim operite vlasište kao pri svakom dosadašnjem pranju kose.

Med i smeđi šećer daju prirodan piling za čišćenje vaše kože
Med ima antibakterijsko svojstvo i snagu da uklonili nečistoće iz dubine pora. S druge strane, smeđi šećer je idealan za piling jer uklanja mrtve stanice s površine vaše kože. U zdjelicu pomiješajte 3 žlice smeđeg šećera sa 3 žlice meda. Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Završite čišćenje vaših pore sa mlakom vodom.

Komentari