Piotr Marcinski/Shutterstock

7 koraka ljepote za savršen dan

Trebamo se pobrinuti da se održavanje ljepote mora tempirati upravo prema potrebama našeg tijela

Kada se radi o ljepoti, vrlo je važno da počnete sa vrlo preciznim planiranjem. Svatko od nas mora uspostaviti nekoliko koraka i redovito ih se držati. Drugim riječima, trebate izabrati prvi trenutak da vaša kosa i koža budu upravo onakve kakvim ste ih zamišljali. Od trenutka buđenja do odlaska u krevet, trebate povesti računa da izbjegnete loše kombinacije kao što je čupanje obrva i gledanje televizora, masaža i poslijepodnevni odmor i slično.

Svaka radnja koju obavljate na vašem tijelu trebate treba biti tempirana. Pravljenje rasporeda treba biti za kraći vremenski period. Zbog toga što kada se probudimo naše tijelo se ponaša potpuno drugačije od kada smo legli spavati. Stanice u našem organizmu imaju određeni ritam kada se probudimo, i malo drugačiji ritam na kraju dana. S ovim na umu trebamo se pobrinuti da se održavanje ljepote mora tempirati upravo prema potrebama našeg tijela. Svatko od nas treba sebi stvoriti neke nove navike i sve će se činiti prirodno bez pritiska. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo pokazati nekoliko tih koraka koje bi trebali uvrstiti u svoju rutinu održavanja ljepote.

  1. Jutarnje tuširanje je ključni trenutak cijelog dana. Prije nego što popijete prvu jutarnju kavu, osvježite se sa tušem. Voda ne smije biti previše topla, i koristite gel za tuširanje koji osvježava. Tuširanje će razbuditi vaše tijelo je kapljice vode razbuđuju milijune vaših živčanih stanica i stimulira krvnu cirkulaciju koja će nakon ovoga raditi puno brže i učinkovitije. Na kraju dana vam preporučamo toplu kupu koja će vas opustiti. Nekoliko puta tjedno trebate obaviti piling ili masažu. Ako ste u mogućnosti, možete otići u teretanu ujutro jer ćete nakon teretane biti aktivni cijeli dan.

  2. Hidratiziranje dolazi odmah nakon tuširanja kada koža u sebi zadržava najviše hidratantne kreme. Nakon tuširanja su vaše pore otvorene i vaše tijelo jako lagano upije hidratantnu kremu. Nanesite losion za njegu tijela prije brisanja ručnikom dok ste još uvijek vlažni. Ako koristite kremu protiv celulita, nanesite ju i nakon toga pričekajte 2-3 minuta prije nego što naneste losion za njegu tijela. Što se tiče lica, sve ovo možete napraviti, osim što na lice osim losiona stavljate i kremu za zaštitu od sunca.

  3. Čupanje obrva može biti vrlo škakljiv posao. To je vrlo neugodna radnja i najbolje vrijeme da čupate obrve jest odmah nakon tuširanja jer je vaša koža mekša, a pore su otvorene. Zbog toga će čupanje obrva biti mačji kašalj.

  4. Četvrti korak je stavljanje obloga na vaše oči. Vaše oči trebaju točno jedan sat odmaranja nakon što ste se probudili da ne budu natečene. Kako bi potaknuli bolju cirkulaciju u predjelu očiju, hladna voda vam neće baš pomoći. Nanesite hladne obloge od čaja nevena ili neki posebno dizajniran kozmetički proizvod. Obloge držite u hladnjaku i nakon toga ih stavite na oči i pričekajte nekoliko minuta.

  5. Baza vam može dati prirodna izgled vaše kože ako se nanese 10 minuta nakon tuširanja i nanošenja hidratantne kreme. U ovom vremenskom intervalu, prirodna ulja iz kože će krenuti prema površini i možete nanijeti bazu kako bi imali zdravu i lijepu kožu.

  6. Miris je vrlo važan detalj u vašoj dnevnoj rutini. Najveća greška koju možete učiniti je nanošenja mirisa na odjeću. Miris trebate staviti prije odijevanja. Stavite ga na zapešća, unutarnji dio lakta, iza koljena i iza ušiju.

  7. Noćna krema, krema protiv starenja i proizvod za tretiranje akni nanosite između 21 i 22 sata jer stanice tada spremaju na mirovanje i ovi preparati će imati bolji učinak.   

J.B.

Komentari