Njega kože u zimskom razdoblju

Da bi imali lijepu i zdravu kožu vrlo je važna redovna njega. Svako godišnje doba različito utječe na vašu kožu.

Da bi imali lijepu i zdravu kožu vrlo je važna redovna njega. Svako godišnje doba različito utječe na vašu kožu, stoga ćemo vam pomoći savjetima kako da kožu njegujete tijekom zimskih mjeseci, da bi vam koža uvijek izgledala svježe i zdravo.

Njega kože tijekom zimskih mjeseci je važna jer zimski period zahtijeva posebne tretman u njezi kože. Hladno zimsko vrijeme isušuje i nadražuje kožu što dovodi do crvenila i nelagodnog osjećaja peckanja. Da bi vaša koža održala svoju elastičnost i svježinu, pokušajte obratiti pažnju i shvatiti što vašoj koži treba, jer ljudi imaju različite tipove kože, a svaki tip zahtijeva drugačiji tretman. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći održati pravilnu njegu kože tokom zimskih dana.

Zima i koža
 

Zbog hladnih vjetrova i zimske studeni koji začepljuju vaše pore, preporuča se jednom tjedno parna kupka, koja će vašoj koži vratiti mekoću, a vi će te se osjećati dobro. Upotrebljavajte lagani piling 3 puta tjedno koji će ukloniti mrtve stanice kože i dodatno osloboditi kožu i vratit joj puninu i sjaj. Nakon svakog pilinga potrebna je hidratacija kože. Hidratantna krema je obavezna, ona će vašoj koži vratiti elastičnost i vlažnost.

Pokušajte piti više vode, jer voda vraća elastičnost, a i voda eliminira višak toksina iz vašeg tijela. Preporučljivo je oko 8 čaša dnevno. Zaštite vašu kožu sa kozmetikom, krema i puderi će dobro doći jer smanjuje direktan udar vjetra na vašu kožu.
 

Komentari