krimar/Shutterstock

Kozmetički proizvodi koje ne trebate

Poznato je da žene inače imaju jako veliki broj kozmetičkih proizvoda koji zauzimaju jako puno prostora.

Kada počinjete novi život s partnerom trebate na umu imati da sada dijelite sve predmete i prostor u vašem zajedničkom domu. To znači da trebate sve uskladiti. Poznato je da žene inače imaju jako veliki broj kozmetičkih proizvoda koji zauzimaju jako puno prostora. Trebate imati na umu da neki od tih proizvoda nisu baš neophodni te da ih se možete riješiti. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam pokazati koji su to kozmetički proizvodi koje ne trebate.

Tonik za čišćenje lica

proizvod koji inače koristimo da sa našeg lica uklonimo prljavštinu i ostale nečistoće. Vodeći svjetski dermatolozi tvrde da je tonik za čišćenje lica izgubio na važnosti jer postoji velik broj sapuna na tržištu koji imaju jednaka svojstva, i zauzimaju puno manje prostora.

Kreme za noge

Ovo je još jedna proizvod kojeg se možete riješiti bez problema. Kreme za noge se mogu zamijeniti kremama za ruke ili vazelinom jer imaju jednak učinak. Sve što trebate učiniti je nanijeti kremu za ruke ili vazelin nekoliko puta tjedno, obući čarape i dobit ćete njegovane noge preko noći.

Losioni za učvršćivanje

Suprotno reklamama, vodeći svjetski dermatolozi se ne slažu sa tvrdnjom da ovakvi proizvodi mogu dugotrajno riješiti problem celulita. Većina ovih proizvoda sadrži kofein. Kofein će pomoći vašem krvotoku bolju cirkulaciju i bolju hidrataciju tijela, no bez pravilne prehrane i tjelovježbe, nećete dugo imati zanosne obline.

Pjena za brijanje

Jedna od glavnih zadaća pjena za brijanje je omekšavanje folikula dlaka na licu kako bi ih mogli što bolje obrijati. No, zbog toga što većina današnjih gelova za tuširanje sadrži glicerin, spoj koji hidratizira važu kožu, nema potrebe da koristite pjenu za brijanje. Možete slobodno baciti pjenu za brijanje jer vam ne trebaju dva proizvoda za istu stvar.

J.B.

Komentari