6 pravila da preplanulost potraje

Svakodnevno tuširanje ili kupanje uklanja preplanulu boju s vaše kože. Kako što duže zadržati preplanulost?

Svakodnevno tuširanje ili kupanje uklanja preplanulu boju s vaše kože. Kako bi se što bolje pripremili, prije nego se počnete intenzivnije izlagati suncu, uz naravno korištenje visokog zaštitnog faktora, preporučljivo je uklanjanje mrtvih stanica kože pilingom za tijelo. Tako se preplanulost bude primala za zdrave a ne mrtve stanice.

Izbjegavajte jako vruću vodu i dugo izležavanje u kadi. Znatno je bolje rješenje mlaki tuš. Umjesto gelova za tuširanje s pilingom koristite blagi hidratantni gel za tuširanje.

Koži je potrebna vlažnost, ne zaboravite svakog jutra i večeri na čistu kožu umasirati, laganim pokretima hidratantnu kremu bogatu hranjivim sastojcima.

Da preplanulost potraje

Koža lica je najviše izložena suncu i štetnim UV zrakama, te je obavezno svakodnevno nanošenje hidratantne kreme za lice s visokim zaštitnim faktorom (koristite kreme koje sadrže UVA i UVB filtre).

Prilikom kupanja u bazenu, klor može prekomjerno isušiti i izbijeliti kožu. Obavezno se odmah istuširajte pri izlasku iz bazena.

Depilacija voskom skida površinski sloj kože, stoga se preporuča uklanjati dlačica električnim aparatićem.

Važna napomena: preplanula koža izgleda zdravije i mlađe, ali djelovanje prirodnih i umjetnih zraka jednako djeluju na proces starenja kože.

Komentari