Relaksacija za duh i tijelo

U današnje vrijeme malo žena može sebi priuštiti luksuz zvan "nekoliko sati posvetit ću samo sebi.

U današnje vrijeme malo žena može sebi priuštiti luksuz zvan "nekoliko sati posvetit ću samo sebi. Za onu većinu donosimo nekoliko savjeta koji će bitno pridonijeti vašem boljem izgledu i top formi kada ste u žurbi, a morate izgledati savršeno.

Temeljito očistite lice
Prije nego što uđete u kadu ili počnete s tuširanjem, temeljito očistite lice. Nedostatak vremena nije izlika da se samo umijete sapunom. Lice dobro isperite u puno vode kako na njemu ne bi ostalo losiona za čišćenje jer će koža biti bez sjaja i gipkosti. Nježno ga obrišite čistim ručnikom i nanesite hranjivu masku koja odgovara vašem tipu kože.

Opuštanje

Opustite se u kadi
Dok vam je maska na licu istuširajte se ili opustite u kadi. Upamtite da voda mora biti odgovarajuće temperature, dovoljno topla kako bi se mišići opustili, ali ne pretopla da vam noge pocrvene i srce započne ubrzano tući. U vodu dodajte par kapi aromatičnog ulja. Za osjetljivu kožu upotrijebite neki od gelova za peeling tijela. Nanesite preparat vrhovima prstiju, a posebice obratite pažnju na laktove, koljena i nadlaktice gdje nakupine mrtvih stanica mogu kožu učiniti beživotnom. Uobičajenim pokretima utrljavajte gel kako biste potaknuli optok krvi. Ako vam koža lako pocrveni u preparat za peeling dodajte malo mlijeka za čišćenje lica.

Umorna stopala
Navečer vaša stopala pate, posebice ako ste cijeli dan stajali ili bili u neudobnim cipelama. Ako i poslije kupanja osjećate da su vam stopala vruća i natečena, pokušajte taj problem riješiti
namakanjem u hladnoj vodi.

Oči bez podočnjaka
Da biste uklonili tamne krugove kao i vrećice ispod očiju, ta mjesta samo na nekoliko minuta pritisnite hladnim, već upotrijebljenim vrećicama čaja. Postoje i posebni preparati za uklanjanje tih nedostataka.

Odvojite nekoliko sati tjedno samo za sebe, bit ćete sretniji i zračit ćete pozitivnom energijom što neće proći nezapaženo.
 

Komentari