6 načina kako potpuno uživati u ljetu

Jedan dan čistite snijeg, već slijedeći razmišljate koju od bezbrojnih dijeta trebate početi primjenjivati kako bi izgledali što bolje preko ljeta. Nema više pogleda nazad, ljeto je počelo, izađite van i počnite uživati u ovom predivnom godišnjem dobu!

Jedan dan čistite snijeg, već slijedeći razmišljate koju od bezbrojnih dijeta trebate početi primjenjivati kako bi izgledali što bolje preko ljeta. Nema više pogleda nazad, ljeto je počelo, izađite van i počnite uživati u ovom predivnom godišnjem dobu! Za vas smo dana priredili par sjajnih aktivnosti koje možete raditi kako bi učinili ljeto što zanimljivijim i nezaboravnim. Sve što trebate napraviti jest otkrivati nova mjesta, probati par novih stvari i živjeti zdravo.

Odmor uz dobru knjigu
Dudarev Mikhail/Shutterstock.com

1. Organizirajte kampiranje u šumi
Iako svatko od nas voli dobar provod na vikendici, trebali biste dati šansu i kampiranju u šatorima negdje u obližnjoj šumi. Dosta osoba je u zadnje vrijeme prelijeno izaći iz grada, a kamoli otići na kampiranje pod otvorenim nebom. Ovo će vam zasigurno biti vrijeme koje ćete dugo pamtiti, pronađete neko mjesto, dignete šatore, logorska vatra i uživanje. Ako vam nije kampiranje jača strana, pozovite nekog prijatelja koji će vam u tome pomoći. Ne morate ići predaleko, dovoljno je da nađete malo veću šumu kraj jezera i tamo se smjestite i povedete zanimljiv i zasigurno nezaboravan vikend.

2. Isprobajte novu pripremu roštilja
Ako vam je svaki roštilj jednak, trebate razmisliti o obnovi i modernizaciji vašeg postojećeg menija roštilja. U današnje vrijeme vrlo je lagano putem interneta pronaći nove recepte što biste mogli spremiti, te iznenaditi obitelj i prijatelje. Ne moraju to biti neki recepti koji sadrže namirnice za koje niste ni čuli i rastu na drugom kraju svijeta. Promjena u meniju roštilja može biti i probavanje nove marinade ili vrste mesa. Na vama je da odlučite što i kako, uz malo truda možete sebi i svojim bližnjima priredili roštilj koji neće zaboraviti.

3. Posjetite farmu, rasadnik, voćnjak i sl.
Ako ste u gradu i stalno ste u nekoj gužvi i željni ste potpune relaksacije, posjetite najbližu farmu, voćnjak, rasadnik i slično, sigurno nešto od navedenog postoji u vašoj blizini. Ovo je jedinstvena i nezaboravna prilika da uživate u čistom zraku i prirodi koja vas okružuje. Ako odlučite za ovaj korak, svakako ponesite dobru hidratantnu kremu, losion za sunčanje i šešir. Ako već idete uživati na farmu, ne mora značiti da se trebate vratiti crveni i opečeni od sunca.

4. Organizirajte malu ekskurziju
Niste u financijskoj mogućnosti ići na more, ili pak ne možete dobiti godišnji? Nemojte očajavati, postoji velik broj mjesta koja možete posjetiti a nalaze se u vašoj blizini. Sigurno postoji neko mjesto u vašoj okolici koje ste htjeli posjetiti a nikako da vam se nađe u planeru. Sada je pravo vrijeme za to. Veliki broj dvoraca, eko sela, rančeva, parkova prirode i nacionalnih parkova omogućit će vam da svaki vikend možete putovati na drugu lokaciju. Stoga isplanirajte si malu ekskurziju, dogovorite s prijateljima i neka vam i ovo bude ljeto za pamćenje.

5. Čitaj, čitaj, čitaj!
Dok smo bili u školi nastavnici su nas često „gnjavili“ s čitanjem lektira preko ljeta, bilo da se to nama sviđalo ili ne. Ako ste zaljubljenik u knjige i volite čitati sve što trebate napraviti jest da si pripremite nekoliko knjiga za ovo ljeto. Obiđite lokalne knjižnice ili omiljene prodavaonice knjiga te se raspitajte što vam mogu preporučiti.

6. Počnite s novom rutinom tjelovježbe
Osjećate li se kao da niste u formi? Ljeto je savršeno vrijeme da oživite svoju rutinu tjelovježbe. Ako ju nemate, ljeto je također savršeno vrijeme da si stvorite rutinu. Bilo da plivate, igrate tenis ili nogomet, trčite. Sada je ljetno vrijeme izađite van i zabavite se!

Komentari