U većini slučajeva zdravlje ovisi o nama samima

Bez obzira na današnji buran i stresan način života za zanemarivanje zdravog života nema baš nikakve isprike.

Pod zdravim načinom života ne mislimo samo na fizičko zdravlje, trebate zdravim održavati i psihičko zdravlje, emocionalno i duhovno zdravlje, jer kako kaže stara izreka, zdravlje počinje iznutra.

Odite u brzu šetnju –tijelo je stvoreno tako da se kreće. Srce je mišić kojemu je potrebno puno kretanja kako bi pravilno funkcionirao.

Pijte puno vode – vaše tijelo se sastoji od 70% vode, a vaš organizam koristi vodu gotovo za svaku funkciju u tijelu koju obavlja. Puno upala, glavobolja i ostalih simptoma koji nas znaju mučiti, možete riješiti unosom dovoljne količine vode. Potrudite se unijeti 1,5 – 2 litre vode dnevno.

Orašasti plodovi – zdrave namirnice kao što su bademi, orah, lješnjak, pistacija               trebaju biti nezaobilazan dio ljudske prehrane, bilo samo kao grickalice ili dodaci jelima; bogati su za srce i krvožilni sustav važnim omega 3 kiselinama, vitaminima i mineralima. Oni uravnotežuju vašu prehranu, te pomažu reguliranju razine šećera u krvi i na taj način pomažu u borbi sa viškom kilograma ako ih imate.

Pojedite 2 do 3 ploda voća dnevno – Vitamini su prijeko potrebi našem organizmu, te mu pomažu u borbi sa štetnim utjecajima iz okoline. Zato nemojte da prođe dan da niste pojeli ništa od voća.

Salata-  Salata je inače puna vitamina, minerala, klorofila (kemijske supstance koja daje zelenu boju listu, a također je jako dobra za poboljšavanje krvi u krvotoku), raznih enzima (poboljšavaju probavni trakt i daju nam dodatnu energiju), te još puno dobrih i vrlo korisnih fitonutrijenata.

Za emocionalno i duhovno zdravlje

Učinite nešto lijepo za nekoga – Oko nas se nalaze ljudi koji se nazale u teškim životnim situacijama, koji su loše volje i slično. Učinite nešto lijepo za nekoga, ne samo da ćete pomoći toj osobi, također ćete pomoći i sebi da se osjećate bolje. Sigurno ste našli u situaciji da je netko učinio nešto lijepo za vas, sjetite se kako ste se tada osjećali.

Mislite pozitivno – I onda kad mislite da je vama najteže i ne vidite izlaza iz svoje situacije potrudite se okrenuti stvarima koje vas uveseljavaju i vaš život čine ljepšim. Svi imamo kriznih faza u svom životu važno je smoći snage i uzdignute glave krenuti dalje.

Priuštite si svojih pola sata u danu. - Napravite si topli kupku, prigušite svijeta, upalite mirisnu svijeću i opustite se ovo je idealan način da završite dan opušteni i smireni.

Komentari