Pet savijeta za uklanjanje celulita

Borba s celulitom je okrutna, ali nekoliko jednostavnih savjeta pomoći će vam u borbi d celulitom. Toplije vrijeme i nadolazeće ljeto može vas uplašiti ukoliko vaša koža izgleda kao kora od naranče.

Celulit može biti zaista veliki problem, a borbe protiv celulita nije uvijek uspješna. Čak i ako potrošite cijelo "bogatstvo" na kozmetičke preparate u borbi protiv celulita efekt možda neće biti zadovoljavajuć.
Međutim, postoji nekoliko pravila koja su testirana na milijune žena u svijetu i u većini slučajeva uspješno zaglade i osvježe kožu.

Uklanjanje viška tekućine

Voda je najkorisnija tekućine, ali zadržavanje u stanicama pogoršava problema. Uklanjanje viška tekućina iz masnog tkiva brzo će popuniti nepravilnosti u vašu kožu i ona će postati neprepoznatljivo glatka. Trebali bi ograničiti unos soli. Pijte više vode i redovno jedite prirodna diuretike poput brusnice, celera, komorača, šparoga.

Celulit

Christo/Shutterstock.com

Sagorjeti masti

mršave žene također imaju celulit, ali ako imate viška kilograma to će svakako pogoršati situaciju. Dijeta s 1.400 kalorija dnevno (koje ćemo uskoro ponuditi detaljnije) i intenzivnije tjelesne aktivnosti  mogu pomoći u smanjenju potkožne masnoće.

Nahranite vašu kožu

Ako imate prekomjernu težinu to ne znači da bi trebala prestati uzimati sve masnoća u hrani, kao što  su  Omega 3 i Omega 6 su bitne za vaš metabolizam. Osim toga, oni igraju važnu ulogu u hranjenje i hidratizaciji kože, jer poboljšavaju zadržavanje vode u stanicama epiderme, a ne u masnim ćelijama. Stoga, bilo koja riba, orašasto voće, sjemenke i ulja su potrebne za vaš prehranu.

Utjecaj hormona

Ženski hormoni imaju važnu ulogu u formiranju celulita jer oni pomažu zadržati vodu i ubrzavaju proizvodnju mast ćelija. Dakle, nivo estrogena u tijelu ne bi trebala biti visoka i trebala bi se redovno kontrolirati. Preporuča je konzumacija brokule, karfiola, kelja...

Recite NE pušenju!

Poznato je da pušenje ugrožava zdravlje i izaziva ozbiljne bolesti, no u isto vrijeme manje je poznato da se štetno odražava i na zdravlje kože. Budući da upotreba cigareta dovodi do nedostatka vitamina C, ona također smanjuje izlučivanje kolagena. To uzorkuje veću vidljivost nakupljenog celulita i starenje kože.

Preporučeni anti-celulitni proizvodi:

  • Shiseido Body Creator Aromatic Sculpting Concentrate Anti-Cellulite
  • Phytomer Unique Anti Cellulite Cream
  • Korres Black Tea and Verbena Anti Cellulite Cream
  • Lancaster Celluli Burner Tan Booster SPF 15
  • Sisley ‘Celluli-Pro’ Anti-Cellulite Body Care
  • La Prairie Cellular Body Contouring Complex: Anti Cellulite
  • Clarins Body Shaping Cream
  • Neutrogena Anti-Cellulite Treatment, Retinol Formula

 

Komentari