Vrste maski za lice

Postoje razne maske za njegu lica. Ovisno o vašem tipu i strukturi kože odaberite pravu masku za vaše lice.

Kremaste maske su na bazi bentonita, silicijeve kiseline ili talka, čestica fino raspršenih u tekućini, a ovoj kozmetičkoj grupi pripada i takozvana kaolin maska. Nakon nanošenja na kožu, tekućina isparava oslobađanjem topline, a maska za 10 do 15 minuta stvara kruti film. Koži omogućuje da zadrži vlagu, pomoću tvari kao što su glicerol, sorbitol ili propilenglicol.

Tekuće maske nanose se kao krema, a brzo se suše. Glavni im je sastojak hidrofilni koloid (želatina, guma, celuloza, alginati ili albumin). Pri nanošenju maske stvara se film koji se skuplja kako se isušuje tekućina, najčešće voda ili mješavina alkohola i vode. Tekuće maske za lice na koži stvaraju jednoličan elastičan film koji ne propušta vodu i toplinski je izolator. Stoga se površinskom sloju povećava temperatura, što ubrzava prokrvljenost kože.

Vrste maski za lice

Žele maske sadrže sintetske i prirodne hidrokoloide (želatina, lecitin, kolesterol). Kožu opskrbljuju vlagom, vraćaju joj elastičnost i zatežu je, stoga preuzimaju glavnu ulogu u sprečavanju bora.

Voštane maske namijenjene su prije svega nečistoj koži s crnim komedonima. Pojačavaju prokrvljenost i smanjuju skupljanje masnoće u porama.

Film maske primjenjuju se nakon što se djelatne tvari rasprše u vodi. Sadrže preparate protiv bora. Razlikuju se od ostalih maski za lice po tome što neproziran film koji stvaraju ostaje na koži tako dugo dok sastojci ne izgube svoju djelotvornost, što znači i do 6 ili 8 sati Film omogućuje izglađivanje bora ili njihovo punjenje.
 

Komentari