Piling za lice

Teoretski, naša bi koža trebala svaka dva mjeseca odstraniti svoj površinski sloj, ali brojni su čimbenici, unutarnji i vanjski.

Teoretski, naša bi koža trebala svaka dva mjeseca odstraniti svoj površinski sloj, ali brojni su čimbenici, unutarnji i vanjski, koji usporavaju pa i onemogućuju odvajanje odumrlih stanica. Prirodnim starenjem usporava se proces obnove kože, a vanjski utjecaji poput nečistog zraka i sunca pokreću obrambene mehanizme kože - umjesto da se prirodnim ritmom obnavlja i odbacuje odumrle stanice koža se zadebljava.

Piling

Nakupine odumrlih, rožnatih stanica koži oduzimaju sjaj i smanjuju propusnost površinskog sloja, teže upija aktivne sastojke proizvoda za njegu. Piling je u tom slučaju idealna pomoć. Posebno je koristan za liječenje akni, ublažavanje i sprečavanje tamnih mrlja, održavanje ili poticanje ritma obnavljanja kože. Ako imate masnu piling koristite jednom tjedno. Osjetljivoj koži dovoljan je jednom mjesečno.

Iako piling uklanja površinski sloj odumrlih stanica i čisti, kožu valja pripremiti čišćenjem. Sredstvom za čišćenje uklonite šminku, znoj, višak masnoće i nečistoće pa će piling bolje djelovati na veze rožnatih stanica, rastvoriti ih i omogućiti odvajanje odumrlih stanica.
 

Komentari