Trikovi nanošenja maskare za oči

Prije nanošenja maškare dobro je znati kako ravne trepavice vizualno smanjuju oči.

Prije nanošenja maškare dobro je znati kako ravne trepavice vizualno smanjuju oči. Stoga je jedan od bitnijih trikova prije nanošenja maškare uviti ih uvijačem za trepavice. Taj trik traje svega dvadesetak sekunda, a daje sjajne rezultate. Kada se trepavice uvinu, šarenica više dolazi do izražaja pa je uvijač neophodan predmet svake kozmetičke torbice.

Za postizanje dramatičnog izgleda savjetuje se pomicanje uvijačem nekoliko puta gore, dolje kako bi se jače zavinule. Nakon uvijanja, nanosi se maškara u jednom sloju, a za svaki dodatni sloj potrebno je pričekati da se prethodni osuši.

Trepavice

Treći sloj uputno je nanositi isključivo za večernje prigode jer će za dnevni look oči djelovati prenaglašeno. Pri nanošenju postoji mali trik, a riječ je o pomicanju četkice maškare lijevo-desno kako bi trepavice dobile na gustoći. Pritom je važno ukloniti grudice koje bi se mogle stvoriti. Neovisno o tome što se želi postići, prvenstveno je poželjno da nanošenje slojeva maskare bude spretno i promišljeno jer neuredne ili previše slijepljene trepavice nisu estetski privlačne.

Maskara je nezaobilazna pri šminkanju, ali ukoliko se redovito ne mijenja, može biti pravo leglo bakterija. Zbog čestog uvlačenja četkice u tubicu maskare ulazi zrak, ali i bakterije, pa ju je potrebno mijenjati svaka tri do četiri mjeseca.
 

Komentari