Lijepa koža i kosa tijekom zime

Vaša koža i kosa također ne vole niske temperature, hladan vjetar, te isušeni zrak u prostorijama...

Obavezno očistite lice i vrat prije nanošenja bilo kakvog preparata. Tijekom zimskog razdoblja smanjite korištenje pilinga za lice na jednom tjedno. Izbjegavajte umivanje u prehladnoj ili pretoploj vodi jer to dodatno isušuje kožu.

Njega lica preko zime

Tijekom dana, bez obzira izlazite ili ostajete u zatvorenom prostoru obavezno nanesite hidratantnu kremu na bazi proteina svile ili pčelinjeg voska. To stvara zaštitni sloj, te sprječava gubitak vlage. Tekući puder na licu također štiti vašu kožu.

Na skijanju su obavezne kreme sa visokim zaštitnim faktorom, kako bi spriječili štetno djelovanje sunca na vašu kožu. Preporuča se faktor 50.

Nakon pranja, kosu nježno prosušite ručnikom, a zatim nanesite hranjive regeneratore i balzame koji se ne ispiru. Nanosite ih od sredine prema vrhu vlasi ne dodirujući korijen kose kako ne bi došlo do zamašćivanja vlasišta.

Njega kose

Ako koristite klasično sušilo za kosu, bez ionske zaštite, postavite ga na najnižu temperaturu i udaljite ga što više od kose kako bi smanjili njegov štetan učinak za. Nakon sušenje na kosu nanesite kremu ili ulje koje će dati prijeko potrebnu vlagu.

Nakon pranja kose nemojte izlaziti barem 20-30 min. Da ne dođe do pucanja kose zbog promjene temperature.
 

Komentari