Prednost svijetlih tonova

Bilo da su obojeni tehnikom razvlačenja ili jednostavno premazani, bijeli zidovi prostoriju čine vizualno većom.

bijeli hodnik

Ako je uz to prostor opremljen bijelim namještajem i dodacima u crnoj i srebrnoj boji, potrebno je unijeti element koji će svemu dati malo topline, primjerice pod s uzorkom drva.

Bijela je poznata i kao neboja. Stručnjaci za uređenje interijera ističu da je bijela idealna kao podloga te da uz nju lijepo pristaje namještaj u boji. Inače, bijelo je simbol čistoće, mira i nevinosti.

Svaka nijansa bijele ima osobit šarm. Ljepota svjetlucave bjeline upravo napadalog snijega razlikuje se od bjeline svježe ubranog pamuka, sjaja porculana ili blistavog odsjaja bisera.

bijeli dnevni boravak

Zidovi obojeni u bijelo razlikuju se po površinskoj strukturi. Strukture brisanja ili tehnika razvlačenjem u ovom su slučaju jednako efektne kao i izmjena svilenkastih mat zidnih boja i onih s visokim sjajem.

U posve svijetlim prostorijama rasvjeta je iznimno važna, toplija bijela boja rasvjete stvara udobnost, dok neutralno bijela daje dozu strogoće. Slobodno se poigrajte bojama: crvene zavjese, primjerice, zidovima daju crvenkasti odsjaj.

Komentari