Ideje za moderne kuhinje

Kombinacijom umjetnih i prirodnih materijala, te paletom prirodnih boja od žarkih, pa sve do neutralnih tonova možete kombinirati i dizajnirati kuhinju baš kakvu ste si zamislili.

Kombinacijom umjetnih i prirodnih materijala, te paletom prirodnih boja od žarkih, pa sve do neutralnih tonova možete kombinirati i dizajnirati kuhinju baš kakvu ste si zamislili.

Moderne-kuhinje

flickr, Susan Serra

Boje
Boje koje su trenutni hit u modernim kuhinjama možete naći od žarkih pa sve do neutralnih tonova. Najčešće boje koje su trenutno zastupljene pri izboru kuhinja su crvena, narančasta, tirkizna, smaragdno zelena, crna, srebrna, krem i bijela. Dvije do četiri ove boje se najčešće kombiniraju, bilo da se radi o boji zidova, bilo o frontama kuhinjskih elemenata ili podu. Ali ne zaboravite da jedna od boja bude intenzivnija, kako bi dala živosti vašoj kuhinji.

Radne plohe
Prirodni kamen je jako popularan odabir za radne plohe u modernim kuhinjama, jer se lako čisti a i izgleda sam po sebi čist. Granit i mramor su možda najbolji materijali kada je u pitanju kamen jer su otporni na visoke temperature. Ovo kamenje dolazi u različitim bojama te će se uklopiti u svaku kuhinju. Loša strana ovog kamenja je što su nešto skuplji.

Kuhinjski ormarići
Kada birate korpus (konstrukcija ormarića)  za vašu kuhinju, izaberite čiste linije. Svjetlo drvo kao što je javor ili hrast su idealni. Zamućena ili prozirna stakla koje se otvara prema gore su vrlo atraktivna za viseće elementa.
Ručke na ladicama i ormarićima neka budu od nikla ili nehrđajućeg čelika. Kuhinje koja su u jednom komadu od poda do stropa dodaju čiste, nelomljene linije prostoru.

Kuhinjski uređaji
Kuhinjski uređaju od nehrđajućeg čelika je trenutno najveći trend u modernim kuhinjama, no crni i bijeli također može proći. Nabavite si hladnjak s francuskim vratima te zamrzivačem ispod njega. Ako vaša kuhinja zahtijeva električnu pećnicu, ugradite ju u ravnini iznad struka jer ćete lakše provjeravati i vaditi namirnice iz pećnice. Velika napa daje kuhinji profesionalan izgled.

Komentari