Savjeti kako spavaću sobu učiniti ugodnijom za spavanje

Spavaća soba bi trebala biti mirno mjesto za bijeg od svakodnevnih aktivnosti.

Vrlo često dopuštamo da se svakodnevne aktivnosti "ušuljaju" u spavaću sobu što može dopvesti do većih zdravstvenih problema. Nekoliko manjih izmjena mogu doprinijeti da brže i lakše utonite u san.

Izbacite televizor iz spavaće sobe i postavite ga u dio kuće/stana koji je namijenjen za obiteljsko druženje. Gledanje televizora u spavaćoj sobi remeti dobar san.

Prebacite računalo iz spavaće sobe samim time izbacujete stres i brige o vašem radu s mjesta gdje bi trebao biti vaš fokus opuštanje i spavanje.

Odaberite prave boje za vašu spavaću sobu. Prema teoriji boja, različite nijanse imaju različit utjecaj na ljude. Hladne boje pružaju osjećaj smirenosti. Zato njih odaberite umjesto svijetlih, jarkih boja koje potiču uzbuđenje.

Prouracna spavaca soba

yampi/shutterstock.com

Eliminirati višak buke. Pobrinite se da prostorije do vaše spavaće sobe nemaju muzički liniju, televiziju ili neki drugi bučan uređaj. Većina domova nema potpunu zvučnu izolaciju, a buka može remetit miran san.

Prigušite svjetlost. Iako sunce "puni baterije", puno svjetla u spavaćoj sobi može vas probuditi u rane jutarnje sate. Ukoliko vam je neophodna prigušena svjetlost kako biste bolje spavali, razmislite noćnim lampama.

Organizirajte ormare i držite stvari na njihovom mjestu. Nemojte dozvoliti da spavate u sobi u kojoj je odjeća razbacana po podu. Lijepo spavajte, znajući da je sve na svom mjestu.

Komentari