Kako smanjiti bolnu depilaciju voskom?

Depilacija voskom izaziva prilično neugodnu bol, ali postoji nekoliko načina kako ju smanjiti.

Depilacija voskom izaziva prilično neugodnu bol, ali postoji nekoliko načina kako ju smanjiti. Ova metoda uklanjanja dlaka ima dosta prednosti, ali najveći nedostatak je neugodna bol čupanja dlačica iz korijena.

Nekoliko savjeta kako smanjiti bol:

Najbolji savjet je da se obratite profesionalcu. Primijetit ćete razliku odmah. Oni koji imaju iskustva u uklanjanju dlačica brzim pokretima će vam olakšati i smanjiti bol. Ako se odlučite za depilaciju u kućnoj radinosti obavezno pripremite kožu.

  • Jedan dan prije depilacije upotrijebite piling za tijelo. Vosak će bolje prianjati jer ste uklonili mrtve stanice.
  • Pripremite da dio kože koju planirate depilirati bude topla. Toplina proširuje pore te ih je lakše i bezbolnije ukloniti.
  • Ukoliko imate masnu kožu primijenite baby puder na mjesto za depilaciju. Puder će upiti višak masnoće i vlage tako da se vosak može što bolje "zalijepiti". Profesionalni kozmetičari također primjenjuju ovu metodu.
  • Znamo da depilacija nije ugodna ali pokušajte se opustit – dišite polako i duboko tako ćete lakše podnijeti bol.
  • Nastojite stimuanse kao što su kofein, alkohol, nikotin izbjegavati neposredno prije depilacije. Pod utjecajem navedenih stimulansa vaša koža će biti znatno osjetljivija nego inače. Izbjegavajte konzumiranje navedenih stimulansa najmanje 2-3 sata prije.

Depilacija

Komentari