Kako odabrati najbolju kremu za lice?

Imate li poteškoća u pronalaženju pravog proizvoda za njegu kože vašeg lica? Prije nego uložite bogatstvo...

Imate li poteškoća u pronalaženju pravog proizvoda za njegu kože vašeg lica? Prije nego uložite bogatstvo u neki skupi proizvod, uvijek je dobro znati kako odabrati idealnu kremu za lice. Postoje stotine krema za lice na tržištu, a svaka od njih je posebno dizajnirana za potrebe svakog tipa kože.
Iako se čini lako, biranje prave kreme za lice nije jednostavan zadatak za mnoge žene. Danas postoji mnogo vrhunskih proizvoda za njegu kože na tržištu i pronalaženje savršenog definitivno nije jednostavno. Možete pronaći različite formule razne sastojke i metode za korištenje odabranih proizvoda.

Odabir prave kreme za lice

Neke kreme za lice su dizajnirane za liječenje i sprječavanje bora ili za zaštitu vaše kože od oštećenja na suncu, dok su druge jednostavno stvorene da bi pružile vašoj koži odgovarajuću vlažnost. Međutim, biranje najboljeg proizvoda za vaše lice ovisi o poznavanju tipa kože i individualnim potrebama vaše kože. Prilikom kupovine kreme za lice, tražite prirodne proizvode, koji sadrže razne vitamine, minerale i kolagen. Nastavite čitati i saznajte što je najbolje za vašu kožu da je održava zdravom, blistavom i da izgleda fantastično svaki dan.
Saznajte tip svoje kože
Kao što vjerojatno već znate, postoje četiri glavna tipa kože: normalna, masna, suha, mješovita, te kao peta dodatna kategorija, osjetljiva koža. Ipak, mnoge žene primjećuju promjene u svojem tipu kože u ekstremnim vremenskim promjenama i hormonskim promjenama. Pogledajmo glavna obilježja svakog tipa kože:
Normalna koža
Normalna koža je gipka i meka, s jedva vidljivim, malim porama. Ako spadate u ovu kategoriju, smatrajte se sretnim, jer normalna koža obično nema prištića i akna. U ovom slučaju, možete izabrati gotovo bilo koju kremu za lice koja je namijenjena normalnoj koži kako bi joj osigurali maksimalnu zaštitu. Kako bi osigurala besprijekorno lice, slijedite dnevnu rutinu njege kože, koja se sastoji od čišćenja, toniranja i hidratacije.

Masna koža

Nakon čišćenja lica, masna koža čini se savršenim tipom tena, iako nekoliko sati kasnije vaše lice postaje masno. Masnu kožu općenito karakteriziraju vidljive pore, miteseri i prištići. Kako bi održali lijepu kožu, čistite lice dva puta dnevno, te odaberite kremu za lice na bazi vode.

Suha koža

Suha koža je upravo suprotna od masne kože. Osobe sa suhom kožom su sklonije finim linijama i borama na području oko očiju i usta. Ako spadate u ovu kategoriju, nakon čišćenja lica, vaša koža postaje suha, napeta i dehidrirana. Kod odabira kreme za lice, odlučite se za hranjivu ili hidratantnu formulu koja odmah rješava probleme suhe kože.

Mješovita koža

Mješovitu kožu karakterizira masni dijelovi lica uglavnom na području kritične T-zone, kao što je čelo, nos i brada, te suhoća na ostatku lica. Ako imate mješovitu kožu, obratite pažnju na njegu lica jer područja suhe i masne kože treba tretirati neovisno. Toner treba koristiti samo za masne dijelove, a hidratantnu kremu posebno na suhim dijelovima.

Osjetljiva koža

Osjetljivu kožu obično karakteriziraju očite kapilare i mekan, nježan ten. Sklona je iritacijama, alergijskim reakcijama i proširenim kapilarama. Zato, osjetljiva koža treba proizvode za njegu kože koji se temelje na prirodnim sastojcima. Uvijek testirajte odabranu kremu za lice ili bilo koji drugi proizvod na malom području, da vidite da li je sigurno koristiti ga na svojoj koži.
Nakon što ste saznali koji tip kože imate, odlučite koja je krema posebno dizajnirana za potrebe vaše kože. Pridajte svojoj koži njegu i pažnju, kako bi zadržali njen zdrav, mladenački i blistav izgled.
 

T.H.B.

 

Komentari