Maske od zelene gline

Zelena glina može se naći u biljnim trgovinama i ljekarnama. Maske od zelene gline koriste se za omekšavanje kože, poboljšavanju tonusa kože, liječenju akni i povećavanju elastičnosti kože.

Zelena glina može se naći u biljnim trgovinama i ljekarnama. Maske od zelene gline koriste se za omekšavanje kože, poboljšavanje tonusa kože, liječenje akni i povećavanje elastičnosti kože. Postoje mnogi recepti za izradu maski za lice na bazi zelene gline koji se pripremaju kod kuće, neki su vrlo jednostavni (samo glina i voda), a postoje i oni složeniji, uz dodatak eteričnih ulja i ljekovitog bilja. Maske od zelene gline idealne su za masnu kožu, dok crvene, ružičaste i bijele gline su bolje za suhu kožu.

Maska-za-lice

flickr, spratmackrel

Jednostavni recept maske za lice na bazi zelene gline

Najjednostavniji recept maske za lice na bazi zelene gline je onaj koji se miješa samo s vodom. U zdjelu koji nije od metala (glina reagira na metal), pomiješajte jednake količine praha zelene gline i vode. Miješajte da se formira gusta jednolična smjesa. Nanesite na lice u tankom sloju i pustiti da se osuši. Nakon što je maska suha, lagano ju uklonite s vodom.

Maska od gline za normalnu kožu

Za normalnu kožu koja nije problematična, kombinacija paprene metvice i zelene gline dati će vašoj koži svježinu. Pomiješajte jednu šalicu zelene gline u prahu s pola šalice usitnjenog zobenog brašna (možete samljeti zob mlincem za kavu). Zatim dodajte 4 kapi eteričnog ulja od metvice i 2 kapi eteričnog ulja od lavande, te dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu možete pohraniti i koristiti po potrebi. Prije nanošenja pomiješajte dvije velike žlice smjese s jednom velikom žlicom vode. Dobro izmiješajte, nanesite na lice, te kada se osuši, vodom uklonite masku s lica.

Maska od gline za masnu kožu

Ako imate masnu kožu, maske od zelene gline namijenjene su i tom specifičnom problemu. Za masnu kožu, uzmite dvije velike žlice zelene gline u prahu i dodajte jednu malu žlicu soka aloe vere, te pola žličice ulja od jojobe i po jednu kap eteričnog ulja bergamota ili grejpa, i jednu kap eteričnog ulja lavande. Primjena i uklanjanje kako smo već ranije opisali u članku.

Komentari