Image4you/Pixabay

Pokloni za godišnjice braka

Svaka godišnjica ima svoje ime i poklon koji se tradicionalno poklanja za tu obljetnicu.

Odabir savršenog dara za obljetnicu braka može biti vrlo težak zadatak, no nemojte se brinuti možemo vam pomoći. Pročitajte neke ideje koje možete iskoristiti za odabir savršenog poklona kroz godine i kroz obljetnice. Kako godine prolaze tako i vaša veza raste i razvija se. Za vas smo priredili članak u kojem ćemo vam objasniti kako se koja godišnjica zove, te što bi mogli za tu godišnjicu pokloniti svom partneru. Pokrili smo okrugle godine braka do tridesete godišnjice.

Prva godišnjica braka

Prva godišnjica braka nosi naziv „papirnata“. Dragi kamen koji tradicionalno predstavlja prvu godišnjicu braka je biser, a sat kao moderni predmet. Najbolji pokloni, ako se držite tradicije i jednostavnost su cvjetovi napravljeni metodom origamija, fotografije, rokovnici, umjetnički printovi, neka umjetnina koja u sebi ima bisere ili biserni nakit.

Peta godišnjica braka

Poznatija kao „drvena godišnjica“, ovu godišnjicu braka predstavlja dragi kamen safir, a srebrnina kao moderni predmet. Najbolji pokloni za ovu godišnjicu su kutija za nakit, drveni set za šah, nakit koji uključuje safire ili pak neka drvensta biljka (kao što je Bonsai)

Deseta godišnjica braka

Deseta godišnjica braka je poznata kao „limena“. Dragi kamen koji već stoljećima označava ovu godišnjicu je žarko zeleni turmalin, a moderna alternativa je nakit od dijamanata. Za ovu godišnjicu je idealan poklon neto moderno ili nešto od tehnologije, no ako se ipak držite tradicije možete svom suprugu pokloniti kositrenu kutiju koja sadrži neku društvenu igru ili pak kositrenog vojnika.

Petnaesta godišnjica braka

Petnaesta godišnjica braka od davnina je poznata kao „kristalna godišnjica“. Dragi kamen koji inače predstavlja ovu godišnjicu je tamnoplavi safir, te ručni satovi kao moderna alternativa. Od darova u tradicijskom smislu možete pokloniti kristalnu zdjelu, kristalni nakit ili neku drugu umjetninu od kristala. Modernija alternativa koju možete pokloniti je ugravirani džepni sat, ili neki moderni ručni sat.

Dvadeseta godišnjica braka

Dvadeseta godišnjica braka je malo drugačija što se tiče obilježja, naime ovu godišnjicu braka predstavlja porculan i kina općenito. Dragi kamen koji sažima bit ove godišnjice je smaragd, predmeti od platine su moderna alternativa. Ako ne možete se odlučiti za poklon kada dođe ova godišnjica, uvijek možete odabrati nešto inspiriano kineskom umjetnošću kao što je set za čajanke, vaze ili pak neka druga umjetnina koja neodoljivo podsjeća na duh kine i Orijenta.

Dvadeset i peta godišnjica braka

Ova godišnjica je u anualima poznata kao „srebrna“. Dragi kamen koji tradicionalnu predstavlja ovu godišnjicu je carski zeleni Žad. Imajući ovo na umu vrlo je lako odlučiti što pokloniti za ovu obljetnicu, predmeti i nakit izrađeni od srebra i carskog zelenog Žada čine savršen dar za vašu bolju polovicu. Od modernih varijanti možete pokloniti vašem partneru ugraviranu tabakeru za cigare ako puši, ili pak nekakvu ugraviranu srebrnu narukvicu.

Trideseta godišnjica braka

Ova godišnjica braka okarakterizirana je biserima, a moderna alternativa je dijamant. Imajući to na umu za vašu partnericu će savršen dar biti nakit od bisera ili dijamanata, dok će biserne manžete biti savršene za vašeg partnera.

J.B.

Komentari