Nekoliko savjeta kako izgledati mlađe

Često se nađemo u situaciji da smo umorni i da se osjećamo kao da nas je vrijeme pregazilo, no to više ne mora biti tako. Danas smo za vas priredili par savjeta kako bi vam pomogli da izgledate mlađe i da budete svježi.

Često se nađemo u situaciji da smo umorni i da se osjećamo kao da nas je vrijeme pregazilo, no to više ne mora biti tako. Danas smo za vas priredili par savjeta kako bi vam pomogli da izgledate mlađe i da budete svježi. Sve što trebate napraviti je usvojiti par zdravih navika.

Lijepa koža
Kurhan/Shutterstock.com

Raspoloženje bitno utječe na izgled kože. Napetost, tjeskoba i nervoza mogu bitno poremetiti ravnotežu funkcija u vašoj koži. Jedan od načina kako se riješiti ovih navika je bavljenje tjelovježbom. Znanstvenici su dokazali da tjelovježba bitno utječe na raspoloženje i pouzdanje, naravno u pozitivnom smislu. Redovito bavljenje sportom uvelike pomaže koži.

Dodir s prirodom je još jedan od načina kako bi osigurali vitalnost i energiju prijeko potrebnu vašem mladenačkom izgledu.

Smanjite stres na minimum te počnite razmišljat pozitivno jer to vrlo pozitivno utječe na vaš izgled.

Priuštite si barem jednom mjesečno masažu cijelog tijela, ako vam financije ne dopuštaju zamolite partnera da vas izmasira, te se potom prepustite nježnim dodirima koji će dodatno opustiti i osloboditi vaše tijelo.

Optimizam dokazano pozitivno utječe na tijelo.

Postoji i velik broj loših navika koje bi trebali izbaciti iz naše svakodnevnice.

Pušenje je dokazano da uzrokuje povećanu koncentraciju slobodnih radikala u tijelu, te da jako razgrađuje vitamin C što dovodi do pada imuniteta.

Alkohol je još jedna loša navika jer bitno utječe na apsorpciju vitamina kao što su vitamin E i C. Nakon svake konzumacije alkohola poželjno bi bilo unijeti veću količinu ovih prijeko potrebnih vitamina.

Masti i šećeri su također loša navika jer toksini koje oslobađaju oduzimaju sjaj koži.

Kako bi izgledali mlađe potrebno je i puno sna. Spavanje potiče prirodnu obnovu stanica jer se organizam odmara od umora i cjelodnevnih napora. Zasigurno ste primijetili da vam koža ima poseban sjaj kada se probudite ujutro nakon osmosatnog neometanog sna. Pomlađena koža je posljedica obnove stanica koja se događa upravo noću. Ujednačeni ritam sna je također vrlo važan, stoga svaku večer planirajte u krevet ići u isto vrijeme.

Komentari