Nekoliko razloga više zašto je čišćenje doma dobro za vas

Čišćenje je najdosadnija obaveza, no najnovije studije pokazuju da je vrijedno truda. Stručnjaci su došli do otkrića da čišćenje i pranje posuđa smanjuju rizik Alzheimerove bolesti, ovo ne znači da će vam 100% pomoći u tome, no smanjit će rizik.

Čišćenje je najdosadnija obaveza, no najnovije studije pokazuju da je vrijedno truda. Stručnjaci su došli do otkrića da čišćenje i pranje posuđa smanjuju rizik Alzheimerove bolesti, ovo ne znači da će vam 100% pomoći u tome, no smanjit će rizik. No ovo nije jedina pogodnost čišćenja, u nastavku možete pročitati kako čišćenje može utjecat na vaše zdravlje.

Spremanje doma
LukaTDB/Shutterstock.com

Smanjuje stres
Svi mi volimo onaj osjećaj čistoće, no možda malo više uživamo u samom procesu čišćenje. Zadnje studije su dokazale da 20 minuta čišćenja smanje stres za 20%. Nakon čišćenja se u nama javlja osjećaj zadovoljstva obavljenim poslom.

Sagorijeva kalorije
Iako se ne čini kao tjelovježba, čišćenje sagorijeva kalorije. Možete istopiti 200 kalorija u sat vremena čišćenja. Čišćenje vam dođe kao vrsta tjelovježbe.

Oslobađa ljutnju
Svatko od nas se treba tu i tamo ispuhati. Svoj bijes i ljutnju usmjerite na prašinu i prljavštinu. Ovo će vam pomoći da se oslobodite bijesa i ljutnje, a i svakako će vas spriječiti da kažete nešto što ne mislite, te vam tako spasiti odnos s nekim.

Poboljšava koncentraciju
Kako se poboljšava naša sposobnost da napravimo više stvari odjednom, tako nam poboljšava i koncentraciju. Kako nema više prljavštine i rublja po kući, moći ćete se skoncentrirati na važnije stvari. Čisto radno mjesto ima jednak učinak. Uz malo čišćenja, postići ćete više u manje vremena. Kada imate čist prostor oko sebe, osjećat ćete se bolje i imat ćete kontrolu nad prostorom.

Pomaže kod alergija
Vaše dnevno kihanje može postati prošlost. Kada očistite prašinu, izbjegavate alergijske napade. Često usisavanje, pranje plahti i zastora uvelike će pomoći u tome. Ako se pridržavate ovog savjeta, idući glavobolju i crvenilo u očima ćete dobiti kod idućeg velikog proljetnog spremanja.

Komentari