Prirodna sredstva za čišćenje: Soda bikarbona, ocat i limunov sok

Prirodna sredstva za čišćenje su jeftinija, pogodnija za okoliš i jednostavno ih možete nabaviti. Ove sastojke su generacije prije koristile umjesto skupih kemikalija.

Prirodna sredstva za čišćenje su jeftinija, pogodnija za okoliš i jednostavno ih možete nabaviti. Ove sastojke su koristile i naše bake i prabake i dostojna su zamjena skupim kemikalijama. Jednom kada počnete koristiti ova sredstva za čišćenje, sigurno ćete dva puta razmisliti prije nego posegnete za kemikalijama.

Prirodno-ciscenje

Prvo sredstvo za čišćenje je ocat koji čisti sve kada napravite mješavinu, pola vode, pola octa. Ovo je jako dobro sredstvo za dezinfekciju i kamenac. Pored posuđa, octom možete čistiti i pod.

Drugo sredstvo je soda bikarbona. Sredstvo pogodno za čišćenje hladnjaka. Također možete malo sode baciti na tepih prije usisavanja kako bi pokupili nečistoće.

Sok limuna dodajte u šalicu maslinovog ulja (omjer limunov sok, ulje 1/3) i njime polirajte pokućstvo.

Koristite mješavinu octa i sode bikarbone kao prirodno sredstvo za čišćenje. Izlijte pola šalice sode bikarbone u odvod, a zatim jednu šalicu octa. Pustite neka odstoji petnaest minuta i nakon toga isperite vrućom vodom. Ovaj postupak radite dva puta mjesečno kako bi izbjegli začepljenje odvoda. Nemojte ovo činiti ako ste prethodno koristili kemikalije jer kemikalije i ova mješavina mogu izazvati lošu reakciju. Ocat i sodu bikarbonu možete koristiti pri pranju kupaonske kade, te stakla na pećnici.

Komentari