MarinaMar/MarinaMar

Nakit od papira by MarinaMar

Quilling tehnika predstavlja umjetnost stvaranja dizajniranih ukrasa od papira.

Namotavanjem trakica papira na iglu za quilling nastaje unikatan nakit. Trakice se oblikuju u različite oblike, spajaju i lijepe te nastaje nakit koji oduševljava. Na taj način se nekada savijalo zlato ili srebro za izradu filigranskog nakita. Sličnost tog nakita s nakitom od papira je nevjerojatna.

MarinaMar, koju možete pronaći na Facebooku, mlada je dizajnerica nakita od papira izvedenog Quilling tehnikom. Ova dizajnerica nakita napominje da ju je Quilling tehnika privukla jer je neobična, posebna i unikatna, a nakit ovom tehnikom izrađuje u toplini svoga doma.

Nakit je premazan posebnim premazom te je zbog toga čvrst, postojan i otporan pa se ne može poderati i neće mu se dogoditi ništa ako pokisne. Inspiraciju za oblike i kombinacije boja ova mlada dizajnerica dobiva svakodnevno iz prirode i drugih zanimljivih stvari oko nas.   

Nikad se ne može napraviti isti komad nakita, jer svaki je dio trakica papira koja se ručno namotava i od nje se izrađuju oblici od kojih nastaje nakit, odnosno cjelokupna unikatna ogrlica. 

J. B.

Komentari