Ljetna briga za kožu

Iako svi čekamo ljeto i mislimo kako se možemo odmoriti i prepustiti, ono nam često donosi nove izazove. Njega kože u vrijeme ljetnog razdoblja izuzetno je bitna.

Iako svi čekamo ljeto i mislimo kako se možemo odmoriti i prepustiti, ono nam često donosi nove izazove. Njega kože u vrijeme ljetnog razdoblja izuzetno je bitna. Preko ljeta i visokih temperatura koža se znoji i postaje masna, no vi budite spremni i izbjegnite masnu kožu i oštećenja.

Koža leti
Mila Supinskaya/Shutterstock.com

Jedan od važnih pravila u njezi kože preko ljeta je svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje, jer štetne UV zrake loše djeluju na kožu. Bilo da ćete kratko ili duže vrijeme provesti na suncu obavezno nanesite kremu za sunčanje. 

Iako su dani borbe sa aknama davno iza vas, ako imate problematičnu kožu korištenjem preparata za borbu protiv akni na bazi salicilne kiseline izbjeći ćete ove probleme. Još jedan savjet je da dnevnu kremu zamijenite noćnom. Čim temperature počnu rasti, osjetit ćete da vam je potrebna lakša hidratantna krema.

Svakako koristite domaće maske za lice na tjednoj bazi kako bi održali vaše lice zdravim i bez oštećenja. Ako imate problematičnu kožu posavjetujte se sa vašim dermatologom koji bi sastojci za pravljenje domaće maske za lice bili idealni za vašu kožu preko ljeta.

Vrlo važno je i zdravo jesti. Začinjena hrana, kao i alkohol tjeraju vašu kožu da se više znoji. Prebacite se na lakšu prehranu kako bi izbjegli znojenje. Više voća i povrća, što će uz vaše lice, pomoći i vašoj liniji.
Krema za sunčanje na bazi minerala je također vrlo važna stavka. Pomoći će vam da vaša koža ostane zdrava, a uz ovo svakako nosite što manje šminke.

Komentari