Četiri prirodne maske za blistavu kožu

Pomladite vaš ten sa potpuno prirodnim tretmanima i pokušajte napraviti jednu od četiri maske za lice. Ne samo da su ove maske vrlo učinkovite lako se spremaju i većinu sastojaka...

Pomladite vaš ten sa potpuno prirodnim tretmanima i pokušajte napraviti jednu od četiri maske za lice. Ne samo da su ove maske vrlo učinkovite lako se spremaju i većinu sastojaka potrebnih za njih možete pronaći u svojoj kuhinji. Igrajte se s različitim ljekovitim te revitalizirajućim biljkama, povrćem i uljima kako bi eliminirali mrtve stanice kože i vratili sjaj vašem licu. Održavajte vaše pore čistima s ovim jednostavnim i jeftinim pripravcima

1. Maska od soka rajčice i banana
Vašem tenu je potreban brza i učinkovita regeneracija? Pripremite slijedeći tretman za kožu kako bi revitalizirali stanice vaše kože. U manju posudu dodajte jednu pasiranu bananu, jednu veliku žlicu limunovog soka i jednu veliku žlicu soka od rajčice. Izmiješajte i nanesite masku na lice, te ju ostavite deset minuta. Dopustite vašim porama da apsorbiraju sve hranjive tvari te isperite lice s mlakom vodom.

2. Maska za lice od meda i jabuka
U posudu dodajte jednu pasiranu jabuku i dodajte dvije velike žlice meda kako bi stvorili finu pastu. Nanesite ovu potpuno prirodnu smjesu na lice i ostavite ju dvadesetak minuta kako bi vaše lice dobro apsorbiralo hranjive sastojke. Posljednji korak je da isperete lice s mlakom vodom. Ponavljajte ovaj tretman minimalno jednom tjedno kako bi imali nježnu i zdravu kožu.

3. Maska od čokolade
Iako znamo da je teško, trebate se odreći malo čokolade u svrhu ljepote. Čokolada je vrlo dobra u osvježenju lica. Istopite mali komadić tamne čokolade koja sadrži oko 80% posto kakaa, dodajte jednu veliku žlicu meda, te malu količinu tučenog vrhnja kako bi stvorili jako dobru i hranjivu pastu za kožu. Nanesite masku na lice te ostavite sve dok se ne stvrdne u potpunosti. Isperite masku s mlakom vodom te ponavljajte tretman jednom tjedno.

4. Maska od ulje lavande i praha kakaa
Hidratizirajte i obnovite vašu kožu kako biste joj obnovili prirodnu otpornost. U maloj posudi izmješajte tri velike žlice praha kakaa, dvije žlice meda i tri do četiri kapi prirodnog lavandinog ulja. Vodite računa da pripremite gustu pastu koju ćete lagano nanijeti na lice i time obnoviti svoj ten. Masku ostavite dvadeset minuta te nakon toga ju isperite sa mlakom vodom.

 

Komentari